Spring naar content

5 tips voor een bezoek aan de gemeente Moerdijk

Het lekkere weer komt eraan. Trek je binnenkort een dagje erop uit, denk dan ook eens aan de gemeente Moerdijk. Misschien ken je de gemeente Moerdijk als industriegebied, maar er is veel meer dan dat! De vestingsteden Klundert en Willemstad kunnen je iets meer zeggen. Er is ontzettend veel te doen in onze mooie gemeente en vanuit alle hoeken uitstekend bereikbaar!

1. Emmaus Langeweg

Emmaus Kringloopwinkel bevindt zich in de bijgebouwen van het voormalige Kapucijnenklooster en wordt gerund door de twaalf bewoners van de woon-werkgemeenschap Emmaus Langeweg en circa zeventig vrijwilligers die hen ondersteunen. De spullen zijn uitgestald in 10 winkels en winkeltjes in de voormalige werkhuizen van het klooster, in de kerk en in een gebouw van het voormalige seminarie. Deze winkels liggen allemaal rondom een groene binnenplaats waar het heerlijk vertoeven is! In de aanwezige horeca of op het terras in de binnentuin kun je genieten van verse koffie en thee, frisdrank en huisgemaakt gebak.

2. Fiets ‘n Bietje gezond de polder rond

Tijdens deze fietstocht op 19 juni verzamel je samen met je gezin ingrediënten voor een heerlijk recept tijdens deze speciale fietstocht. Bij aanvang van de tocht ontvangt elke deelnemer een strippenkaart die je leidt langs allerlei boerderijwinkels. Daar wordt je uitgedaagd de ingrediënten te verzamelen voor een lekker en gezond gerecht. Tijdens elke stop kun je de lekkernijen shoppen en staat er een leuke activiteit klaar voor de kinderen. Meld je voor 12 juni aan via deze link voor de fietstocht ’n Bietje Gezond de Polder rond!

3. Beleef de Keenesluis

De Keenesluis staat precies op de grens tussen Fijnaart en Standdaarbuiten en is in 1769 gebouwd als keersluis, welke bij vloed het hoge water tegenhoudt en bij eb het water uit de polder spuit. In 1892 is de Keenesluis omgebouwd tot een schepradstoomgemaal. Een scheprad in een sluis is uniek in Nederland en mogelijk zelfs in de hele wereld. De gerenoveerde Keenesluis is in 2019 in ere hersteld en omgetoverd tot een leuke picknickplek. Deze historische plek wordt omringd door mooie natuur.

4. Kinderspeeltuin Zevenbergschen Hoek

De in 1964 opgerichte Stichting Kinderspeeltuin Zevenbergschen Hoek lag ooit aan de oude spoorlijnzone. Tegenwoordig is de speeltuin het hart van het dorp. In 2006-2007 werd de huidige, nieuwe speeltuin aangelegd. Het speelterrein is afgesloten van de openbare weg en heeft een groot aantal speeltoestellen, die tevens ook geschikt zijn voor bezoekers met een beperking.

5. Deltapontjes

Sinds 13 mei zijn er weer vaarbewegingen op het Hollands Diep. Deltapontjes Anna en Lucretia hebben hun trossen los gegooid. Deltapontje Anna vaart tussen Willemstad en Numansdorp en deltapontje Lucretia pendelt tussen Moerdijk en Strijensas. Benieuwd naar de vaartijden? Check de websites van deltapontje Anna of  Lucretia.

Voor de actuele openingstijden en opgelegde maatregelen check even, voor je één van de tips gaat bezoeken, de website door op de link in de tekst te klikken.

Heb jij nog een lente tip die in dit rijtje thuishoort? Laat het ons weten en stuur een mail naar vvv@moerdijk.nl of deel de tip met ons op social media @vvvmoerdijk.