Spring naar content

5 tips voor een gezellige kerst

Op 25 en 26 december vieren wij kerst! Ook dit feest vieren wij anders. Is er iemand in je familie of vriendenkring die in de risicogroep valt, of wil je met meer dan drie mensen samenkomen tijdens kerst? Met deze vijf tips helpen we je alvast op weg naar een gezellige kerst, gewoon vanuit huis, maar wel gezellig samen!

Samen het kerstdiner voorbereiden

Een leuke variant op het digitale kerstdiner is om ook tegelijkertijd het kerstdiner te koken. Bestel bijvoorbeeld voor iedereen dezelfde maaltijdbox om echt als familie of vriendengroep hetzelfde diner te bereiden. Er zijn verschillende aanbieders van kerst maaltijdboxen, zoals Hello Fresh, Allerhande Decemberbox of de Familiebox.

Digitaal kerst samen vieren

Inmiddels behoort deze oplossing al tot de klassiekers: samen videobellen. Ditmaal tijdens het kerstdiner! En deze kerst zit de stress hem er vooral in dat je allemaal tegelijkertijd het kerstdiner klaar moet hebben staan! Een goede tip is trouwens om een extra groot beeldscherm neer te zetten voor het videobellen. Zo is het haast alsof jullie samen aan dezelfde tafel zitten. Een aantal diensten waarmee je kunt videobellen zijn Google Meet, Zoom en Facebook Messenger.

Spelletje spelen

Samen spelletjes spelen hoort echt bij kerst. Gelukkig zijn er verschillende manieren om elkaar ook deze kerst uit te dagen. Doe bijvoorbeeld een online bordspel met kerst of speel allemaal hetzelfde spel via een app. Een andere optie is om samen een fysiek spel te spelen tijdens het videobellen. Onder deze link vind je de zeven leukste spellen die je samen online kan spelen!

Samen kerstfilms kijken

Wat is kerst zonder samen een kerstfilm te kijken?! Tegelijkertijd een klassieker aanzetten is wat ons betreft een must tijdens de feestdagen. Kies van tevoren samen een film en zorg dat iedereen deze in z’n bezit heeft of via een streamingsdienst kan kijken. Extra leuk is het trouwens om elk huishouden te verrassen met een filmpakket. Stop hem vol met lekkere snacks en drankjes, de film, kaarsen en een grote fleecedeken! Leuke films om deze kerst te kijken:

  • Arthur Christmas
  • Frozen II
  • The Polar Express
  • A Christmas Prince: deel 1, 2 en 3
  • The Knight Before Christmas
  • The Christmas Chronicles

Maak een online kerstshoot

Wie heeft het foutste kerstoutfit. Trek je foute kersttrui aan en hou online een kerstshoot. Als alle foto’s zijn genomen verzamel deze allemaal en maak er een leuke collage van! Hoe zie jouw mooiste kerstfoto 2020 eruit?