5 tips voor een leuk Sint Maarten in huis

Op 11 november staat Sint Maarten voor deur! Ook dit feest gaan wij anders vieren dit jaar. Met deze vijf tips helpen we je alvast op weg naar een leuk Sint Maarten, gewoon vanuit huis!

Lampion maken

Pak een stapel papier, lijm en een schaar. Een lampion kan natuurlijk niet ontbreken tijdens Sint maarten. Onder deze weblink vind je het stappenplan hoe je een lampion maakt. Wie maakt de mooiste lampion?

Digitaal een liedje zingen

“Sint Maarten, Sint Maarten, de koeien hebben staarten”! Je kunt nu misschien niet bij opa en oma langs, of bij die leuke buren. Maar je kunt natuurlijk wel een Sint Maarten liedje voor ze zingen. Je kunt videobellen of door een filmpje te sturen via WhatsApp. Natuurlijk gaat het licht uit zodat de lampionnen goed zichtbaar zijn. En het liedje wordt extra leuk als je er muziekinstrumenten bij gebruikt. In de video kun je natuurlijk een donatie voor snoep vragen!

Spelletje spelen

Warme chocolademelk of thee op tafel en spelen maar. En dan natuurlijk wel een bordspel waarbij je (gezonde) snoepjes kunt winnen. Je kan de pionnen of briefgeld vervangen door snoepjes.  laas. Het is de heel gezellig om samen met het gezin te spelen. De winnaar moet wel de helft van zijn winst delen met de rest. Leren delen is tenslotte de kerngedachte van Sint Maarten!

Tekening maken

Pak je verzameling potloden bij de hand en versier je huis met vrolijke afbeeldingen van Sint Maarten. Wie kleurt de mooiste kleurplaat in?

Herfst knutselen

Ga dit weekend samen met je gezin naar het bos. Verzamel de mooiste bladeren, dennenappels en kastanjes. Maak een egel met bladeren, of een spin van een kastanje of een leuk dennenappel uiltje.  Wij hebben in deze weblink een paar ideetjes gevonden. Wat ga jij knutselen?