5 Tips voor een leuke Pasen

Besefmomentje: het is Pasen. Waar normaal gesproken families en vrienden allemaal bij elkaar komen om Pasen te vieren, gaat dat er dit jaar waarschijnlijk iets anders aantoe. Door de coronamaatregelen kunnen we helaas niet (massaal) bij elkaar op bezoek en in real life met elkaar een lekker paasontbijt te nuttigen. Wij helpen jou op weg om toch een gezellig Pasen te kunnen vieren. 

The Passion terugkijken

Heb je agelopen donderdag The Passion gemist? Kijk deze terug. Ook dit jaar is The Passion te zien, een muzikaal paasevenement over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. De rollen van Jezus en Maria worden dit jaar vervuld door Freek Bartels en Trijntje Oosterhuis. Humberto Tan is de verteller. Benieuwd door wie Petrus en Pilatus vertolkt worden? Acteurs Leo Alkemade en Tygo Gernandt weten wel raad met deze scripts… En tot slot kruipt Rob Dekay in de huid van Judas.

Knutselen

Pak je stiften en papier! Wie knutsel de mooiste paashaasmasker of vlaggenlijn met vrolijk Pasen erop.

Paasbrunch

Ahhhh ja, bij Pasen hoort toch zéker een lekkere Paasbrunch – of niet dan? Helaas naar een restaurant gaan is niet mogelijk. Alle restaurants zijn dicht. Of nou ja: je kunt er niet gaan eten. Maar veel restaurants zijn wel actief voor afhalen en/of bezorgen. Ook degene die dat normaal gesproken niet doen hebben nu de stap gezet om lekker eten bij je langs te brengen of voor je klaar te zetten om af te halen.

Film kijken

Deze live action film met computer animatie personages is het springerige Paasverhaal waar je op hebt zitten wachten! In Hop kijk je mee naar het leven van een rebelse tiener konijn die de volgende Paashaas moet worden. Wat is het probleem? Hij wordt liever drummer! Dus tegen de wens van zijn ouders in zoekt hij het succes op in Hollywood. Een leuke film voor jong en oud en een van de weinige ècht leuke films over de Paashaas.

Spelen

Ennnnn vergeet niet om gewoon lekker te spelen tijdens de Paasdagen. Al dat eten is natuurlijk heerlijk maar het is ook leuk om andere dingen te doen met de kinderen. Wat dacht je van… Eieren verstoppen en zoeken of eieren schilderen en versieren. Dit hoort er toch bij!