Spring naar content

Blog Kook lokaal! Wat staat er vandaag op het menu?

De feestdagen komen er aan! En heb je nog geen idee wat je gaat maken? Het is niet nodig om stress te hebben. Deze maand komt iedere donderdag onze blog ‘Kook lokaal’ uit. Wij delen heerlijke recepten met producten die je bij onze streekwinkels kunt halen. Pak je boodschappentas en haal de ingrediënten bij een van onze streekwinkels. 

Deze week staat … Een heerlijk broodje hamburger op het menu!

Deze lekkernij mag natuurlijk niet ontbreken, maar wat heb je nodig?

4 hamburgers (vlees of vega)
4 hamburgerbroodjes
4 grote plakken vleestomaat
4–8 plakjes (cheddar) kaas
1 ui in dunne ringen
8 plakken augurk
Mayonaise, ketchup en/of curry saus
Blaadjes sla

Hoe maak je dit lekkere broodje?

Verwarm de oven voor op 220 graden/200 hete lucht. Bekleed een bakplaat of rooster met bakpapier. Snijd de broodjes doormidden, besmeer de snijhelften met een beetje boter of olijfolie en leg deze met de besmeerde kant op de bakplaat. Bak 5-10 minuten in de oven tot deze wat knapperig zijn of de snijkant bruin wordt.

Verhit ondertussen een beetje boter of olijfolie in een koekenpan, en bak hierin de uienringen rondom aan. Schep uit de pan en zet apart. Bak vervolgens de hamburgers of vegaburgers rondom bruin.

Broodje hamburger bouwen doe je zo:

Je begint aan de onderkant en eindigt boven. Onderkant van het broodje besmeren met een beetje mayonaise en beleg het broodje met een blaadje sla. Voordat je de hamburger erop legt eerst een plak tomaat erop leggen. Daarna de kaas, 2 plakjes augurken en de aangebakken uiringen. Als laatstevoeg je een flinke dot ketchup en/of curry toe en doe de bovenkant van het broodje erop. Ben je bang dat het broodje omvalt dan kan je deze vastzetten met een prikker.

Tip:
Serveer dit gerecht met verse friet en een salade.

Eet smakelijk!

Heb je zelf ook een leuk recept van streekproducten gemaakt?  Laat het ons weten en mail dit recept naar vvv@moerdijk.nl.