Spring naar content

Brabanders en hun taal

Vier keer per jaar geeft Brabants Heem, in opdracht van Erfgoed Brabant, het tijdschrift ‘De Koerier’ uit. In nummer 89, juni 2021, staat een leuk artikel over ‘Brabanders het hun taal’. Brabanders en hun Taal is een nieuwe online gemeenschap waarbij iedereen die de Brabantse taal en cultuur een warm hart toedraagt, welkom is en zich thuis kan voelen.

De online gemeenschap is opgericht door Stichting Brabants, in samenwerking met Erfgoed Brabant, maar is van iedereen die mee wil werken aan de verbetering van het imago van het Brabants. Rondom het Brabants worden allerlei activiteiten.  Klik op deze link en je vindt meer informatie over de online gemeenschap.

Liefhebbers van het Brabants ontmoeten elkaar bij dialect-werkgroepen en evenementen zoals het Brabants Dialectenfestival in Lieshout, de West-Brabantse Dialectcafés of de Brabantse Kerstgedichtenwedstrijd in Lith. Maar tegenwoordig ontmoeten liefhebbers van het Brabants elkaar natuurlijk ook online.

Wil je meer weten? Lees het artikel in het tijdschrift De Koerier. Je vindt het artikel op pagina 11 en 12.