Coronavirus: Informatie voor bezoekers en ondernemers

Het Coronavirus houdt op dit moment iedereen bezig. Op 23 maart 2020 heeft het kabinet besloten om samenkomsten tot 1 juni 2020 te verbieden. Houdt er rekening mee dat er torenhoge boetes kunnen worden uitgedeeld. Door deze aangescherpte maatregel gaan veel activiteiten en evenementen niet door. Raadpleeg onze evenementenkalender of de social media kanalen van de desbetreffende organisatie om te kijken of een event daadwerkelijk doorgaat. Wij streven ernaar om de evenementenkalender op onze website dagelijks bij te werken. 

Ook restaurants en andere openbare gelegenheden sluiten tijdelijk hun deuren. Wil je toch iets speciaals eten en onze ondernemers een hart onder de riem steken? Veel restaurants bezorgen thuis. Check dus snel de website van jouw favoriete locatie voor de mogelijkheden bij jou thuis. Hotels blijven vooralsnog geopend voor overnachtingen. Waar roomservice nog wel mag, zullen ook de hotelrestaurants gesloten zijn.

Campings, jachthavens en andere overnachtingslocaties

Aangezien alle openbare sanitaire voorzieningen, zoals toiletten en douches, voorlopig gesloten blijven, betekent dit een behoorlijke beperking tijdens een meerdaags verblijf in onze regio. Voor alle locaties geldt dat ze (deels) open mogen blijven, mits gasten hun eigen sanitaire voorzieningen hebben en zich verder houden aan de algemene maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus.

Bezoekersinformatie

Onze VVV I-punten zijn momenteel nog geopend, omdat deze punten zich in winkels bevinden. Tijdens openingstijden kun je in onze toeristische informatiepunten terecht voor toeristische informatie, fietsroutes en stadsplattegronden. Voor de openingstijden van onze VVV I-punten verwijzen wij naar onze pagina over openingstijden.

Bezoekerscentrum Het Mauritshuis is momenteel tijdelijk gesloten. Hier kun je momenteel niet terecht voor informatie, een bezoek aan de Canonkamer, de Heemkundezolder en de rest van het monumentale pand.

Bereikbaarheid Willemstad

De Willemstadse vesting is tot en met 1 juni 2020 in de weekenden en op feestdagen (Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag) tussen 12.00 en 17.00 uur gesloten voor gemotoriseerd verkeer. Bezoekers zijn welkom. Je kan de vesting te voet of met de fiets bezoeken. Kom je met de auto? Parkeer je auto op de parkeerplaatsen bij aan het Havenhoofd en de Lantaarndijk en gaat wandelend verder. Enkel bestemmingsverkeer, zoals bewoners en klanten van de supermarkt of tankstation, mogen de vesting inrijden.

Openbare toiletten Willemstad gesloten

Vanaf woensdag 8 april heeft de gemeente Moerdijk de openbare toiletten aan de Lantaarndijk van Willemstad gesloten. Dit in verband met toenemende drukte in en rond het vestingstadje. Hoe lang de toiletten gesloten blijven, is onbekend. Als gevolg hiervan is er dus geen enkel openbaar toegankelijk toilet in Willemstad. Houd hier rekening mee mocht je toch de vesting willen bezoeken.

Feestdagen en activiteiten

De jaarlijkse lintjesregen vindt dit jaar plaats op afstand. Via een telefoontje krijgen gedecoreerden persoonlijk bericht. Later dit jaar volgt een landelijke datum waarop zij alsnog hun versierselen krijgen opgespeld.

Helaas zijn alle activiteiten rondom Koningsdag dit jaar afgelast. We gaan #alleensamen feest vieren. Ook de activiteiten rondom Bevrijdingsdag vervallen. Dodenherdenking vindt 75 jaar na de bevrijding wel plaats. Symbolisch op één plek in de gemeente Moerdijk zal een kranslegging plaatsvinden.

Organisatoren van een event

Vele activiteiten en evenementen gaan niet door of worden uitgesteld. Laat ons tijdig weten als een event gecanceld of wordt verplaatst, dan passen wij de evenementenkalender op onze website aan. Wij zijn bereikbaar via mail vvv@moerdijk.nl en natuurlijk kun je ons een bericht sturen via social media.

Ondernemers

Ook ondernemers in Moerdijk ondervinden de gevolgen van de maatregelen rondom het coronavirus. Als ondernemer kan je bij verschillende instanties terecht voor informatie, hulp en financiële steun.

Naast de uitgebreide informatie van het RIVM worden veel algemene vragen voor ondernemers beantwoord op de sites van de Rijksoverheid en van de Kamer van Koophandel. Meer informatie vind je via deze link www.moerdijk.nl/coronavirus

Contacteer ons!

Staat een event niet goed op onze website of heb je vragen laat het ons weten via vvv@moerdijk.nl

Team VVV Moerdijk