Spring naar content

De Appelzak: ontdek de kleine, groene oase

Heb jij de Appelzak al ontdekt? Een bijzonder mini-natuurgebied met alles ineen: prachtig bos, fraaie flora en een sfeervol strandje! Volg onze kooikerhond Jazz naar de mooiste plekjes in deze kleine, groene oase aan de rand van het dorp Moerdijk!

Het is erg makkelijk. Vanaf de Moerdijkse haven ga je naar het pad op de dijk, ter hoogte van de viswinkel aan Den Bels. Volg het langzaam rechts afbuigende pad in de richting van het bos.

Wilde bloemen en planten

Na het eerste stukje bos kom je in een fraai open gedeelte met grassen en kleurrijke bloemen. Sla rechtsaf het zandpad in en ga verder het bos in. Wandel langs de zacht ruisende populieren, essen en wilgen. Of neem plaats op een van de bankjes en geniet van de natuur. Je vindt er ook acacia’s, vlierstruiken en bijzondere planten als wilde marjolein en orchideeën.

Chillen aan het strand

Ga je liever meteen door naar het strand? Volg dan gewoon het zandpad verder rechtdoor. Dat mondt uiteindelijk uit in de bijzondere verrassing: een mooi, knus strandje aan het Hollands Diep. Prachtig omlijst door bomen geniet je er van het water, met aan de verre horizon soms uitzicht op een passerend schip. Perfect om je handdoek neer te gooien en je over te geven aan de zon en de omgeving. En misschien ga je wel zwemmen, of watervogels spotten.

Alternatieve routes

Ook via het Schapenpad (vanuit de Julianastraat), of via het schelpenpad, dat langs de haven rechtstreeks naar de Appelzak loopt. Langs deze route vind je ook een paar picknickbanken.

Toegankelijk voor honden

Let op: honden mogen overal in de Appelzak komen, maar wel aangelijnd. En ook hier geldt natuurlijk: hondenpoep graag opruimen!