Spring naar content

Een weekend lang kunst, cultuur en de mooiste monumenten

Binnenkort is het weer zover….het weekend van de Kunst- en Cultuur Route Moerdijk en de Open Monumentendag Moerdijk. En deze combinatie maakt het tot een evenement dat niet gemist mag worden.

Alweer voor de 14e keer wordt de Kunst- en Cultuur Route Moerdijk georganiseerd waar kunstenaars, professioneel en amateur, hun beste werken tonen. Verspreid over meerdere monumentale locaties vinden belangstellenden de creatieve uitingen in alle denkbare vormen zoals schilderijen, fotografie, installaties, keramiek en meer.

De Kunst & Cultuur Fotozoektocht is te doen op zaterdag 14 en zondag 15 september. Meer informatie is te vinden op de website van Stichting Cultuur Moerdijk, facebook én instagram.

Open Monumentendagen
Maar het zijn de 14e en 15e september ook Open Monumentendagen (www.openmonumentendag.nl) waarbij monumenten en Heemkundekringen hun deuren gratis openen voor alle bezoekers. Op plaatsen waar u anders niet kunt komen. Misschien is daarom ook het thema “Plekken van Plezier” gekozen. “Een thema dat we dan ook graag als uitdaging aan onze kunstenaars doorgeven. Keuze genoeg voor een inspirerend, cultureel weekendje Moerdijk”, licht wethouder Eef Schoneveld toe.

Inundatiewerken

Om de vesting te verdedigen zijn in en om Willemstad allerlei werken aangelegd om het gebied rondom de stad bij gevaar onder water te kunnen zetten. Op weinig plekken zijn de werken zo goed bewaard gebleven als in Willemstad. Er is een brochure ontwikkeld en een ontwerp voor een informatiepaneel van deze inundatiewerken samen met vertegenwoordigers van de Heemkundekring ‘de Willemstad’ en de stadstafel.

Op zaterdag 14 september tijdens de Open Monumentendag overhandigt wethouder Eef Schoneveld het eerste exemplaar van de brochure aan Johan Schot van de Heemkundekring. Ook wordt het ontwerp van het informatiepaneel onthuld. Dit vindt plaats bij de sluis bij de Vier Heulen aan de Koningin Wilhelminalaan 1a  in Willemstad op 14 september rond 11.00 uur. Aansluitend verzorgt Johan Schot na de onthulling een culturele wandeling voor belangstellenden richting het Mauritshuis.