Spring naar content

Expeditie Zuiderwaterlinie via elf vestingsteden langs natuur, historie en cultuur

Wandelaars trekken van Willemstad naar Klundert op 21 juni

Van 19 t/m 29 juni is de oudste, langste en meest gebruikte waterlinie van Nederland het decor voor Expeditie Zuiderwaterlinie. Wandelingen voeren deelnemers langs de elf vestingsteden van de Zuiderwaterlinie, van Bergen op Zoom tot Grave. Onderweg worden zij getrakteerd op gezelligheid, een hapje, een drankje én een culturele verrassing. Ook in Willemstad en Klundert staan er tal van activiteiten op het programma.

Expeditie Zuiderwaterlinie

De mooiste en gezelligste vestingsteden van Nederland vind je langs de Zuiderwaterlinie. Hier komt 450 jaar geschiedenis samen, want aan de hand van historische verdedigingslinie kan vrijwel het hele verhaal van het oorlogsverleden van Brabant verteld worden. Tijdens Expeditie Zuiderwaterlinie kan dagelijks gekozen worden tussen een langeafstand-etappe (± 20 km) of een kortere recreatieve tocht (± 10 km). Wie kiest voor de lange afstand, kiest voor de groene omgeving en wandelt op eigen gelegenheid. Sluit je aan bij de kortere etappe, dan wandel je in groepsverband. Gidsen vertellen tijdens de wandeling over de geschiedenis van de Zuiderwaterlinie en er is aandacht voor het landschap.

Expeditie Zuiderwaterlinie

Tijdens Expeditie Zuiderwaterlinie bewandel je niet alleen het grootste monument van Brabant, maar doe je ooknog eens 1001 ontdekkingen langs militair erfgoed, de natuur en de rijke cultuur in Brabant. Dagelijks worden de wandeletappes gezamenlijk afgesloten. Iedereen is welkom om naar de culturele dagafsluitingen te komen, ook als je niet hebt meegewandeld. Verwacht spectaculaire gebeurtenissen en onverwachte wendingen tijdens de dagelijkse gezamenlijke afsluitingen: zing mee met de leukste liedjes, verwonder je tijdens een dansvoorstelling of ga mee op reis in absurdistische theater.

Willemstad – Klundert: vrijdag 21 juni

De stad van Willem van Oranje, vader des vaderlands: vestingstad Willemstad. In dit prachtig stukje Brabant vertrekken de wandelaars van de korte etappe op 21 juni om 18 uur aan Restaurant Bellevue. Dankzij de Braziliaanse tonen van de 35 slagwerkers van Xammeramme zal de sfeer onder de wandelaars onmiddellijk optimaal zijn.

In Klundert worden de wandelaars met tal van activiteiten onthaald: een grote braderie, kermis en drie grote podia. Van een feestelijke dagafsluiting gesproken!

Gratis deelname

Expeditie Zuiderwaterlinie is de ideale gelegenheid om samen het verhaal van de Zuiderwaterlinie te horen, te zien én te beleven. Iedereen is welkom om aan te sluiten bij een van de tochten of om zelfs de volledige Expeditie te wandelen. Deelname is gratis, inschrijven via www.expeditiezuiderwaterlinie.nl/inschrijven