Spring naar content

Informatiebrochure Deltapontjes

De  Deltapontjesbrochure 2021 staat online! Deinend op de golfslag van een voorbij varend schip wacht de veerboot tot de laatste passagier aan boord is. Maar dan klinkt het: trossen los! De schroef draait op volle toeren, het water kolkt en de boot komt langzaam in beweging. In het kielzog volgen krijsende meeuwen, speurend naar voedsel. Even weg van de vaste wal en de hectiek van de dag. Met volle teugen genieten van de overtocht, van de wind door je haren, van het opspattend water. Turen naar de overkant of er al land in zicht komt. En dat is nog maar het begin…

In de nieuwe editie van de Deltapontjesbrochure zijn niet alleen 10 vaarverbindingen opgenomen, maar ook heel veel informatie over fietsen, wandelen en andere toeristische tips om je verblijf zo leuk mogelijk te maken. Bovendien is ook de leukste top 3 aan wandel- en fietsroutes toegevoegd.

Deltapont Numansdorp – Willemstad

Al in 1898 voert er een pontje tussen Numansdorp en Willemstad. De veerdienst Anna vaart van 1 mei tot en met 26 september. De vaardagen zijn in mei, juni en september op zaterdag en zondag. In de maanden juli en augustus vaart de pont van woensdag tot en met zondag. De vertrektijden vanuit Willemstad zijn 11.30, 13.00, 15.00 en 17.00 uur.

Deltapont Strijensas – Moerdijk

Strijensas is een pittoresk plaatsje in de Hoekse Waard, dat bekend staat om haar monumentale sluis, burg en lichtopstand. Het dorp Moerdijk is gelegen aan de andere kant van het Hollandsch Diep. Tot 1820 heeft tussen deze dorpen ook een veerboot gevaren. De veerdienst Lucretia vaart in mei, juni en september op zaterdag en zondag. In de maanden juli en augustus vaart de pont van woensdag tot en met zondag. De vertrektijden vanuit Moerdijk zijn 11.00, 13.00, 15.00 en 17.00 uur.

Drukfout brochure

De pontjes Numansdorp-Willemstad en (pagina 6) en Strijensas-Moerdijk (pagina 8) varen in juli en augustus van woensdag tot en met zaterdag staat er… en dat moet natuurlijk zondag zijn. Het is de uitgever van de brochure niet gelukt om dit nog aan te passen, omdat de brochures al zijn gedrukt en verspreid.

Actuele informatie over de deltapontjes

In verband met de corona-crisis kunnen de vaarschema’s en vaartijden van de pontjes afwijken van wat in de brochure is vermeld. Wij raden u aan om voor het plannen van uw reis eerst de site van de betreffende vaarverbinding te checken of contact op te nemen met de betreffende schipper voor de meest actuele informatie. De contactgegevens staan in de brochure of op de website van veerdienst Anna of Lucretia. Dit om teleurstellingen te voorkomen.