Spring naar content

Inspiratiedag voor ondernemers

Op 8 november staan streekproducten centraal  op de inspiratiedag ‘De kracht van lokaal’. De gebiedsontwikkeling Waterpoort brengt op die dag producenten, horeca en detailhandel bij elkaar om door samenwerking en inspiratie het belang en de omzet van lokaal geproduceerd voedsel te vergroten. Voor ondernemers een uitgelezen kans om ideeën op te doen, het netwerk te vergroten en te leren van de gastsprekers. 

De dag wordt verzorgd door Waterpoort  gevarieerde sprekers uit de horeca als agri-wereld. Denk hierbij aan Godfried van der Lugt, de Managing Director van Gault Millau Nederland. Of aan Ellen Luysterburg, agrarisch ondernemer en eigenaar van 2 boerderijwinkels in West-Brabant. De innerlijke mens wordt verwend met lokale heerlijkheden en de Waterpoortse streekproducten worden in de spotlight gezet. Er is  veel ruimte om te netwerken én we gaan op excursie waarbij we drie bijzondere streekproducten van Tholen leren kennen.

Thomas Zwiers, voorzitter van de gebiedssamenwerking Waterpoort is trots op de kwaliteit en verscheidenheid van de producten uit de regio. ‘Wij willen zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met onze mooie streekproducten, van de Bergse ansjovis via de Thoolse Alvantho aardappel naar het heerlijke fruit en meer: dit gebied heeft alles om een groot deel van het jaar uit eigen regio te kunnen eten, thuis of bij restaurants. Daarnaast willen wij een sterk netwerk rond de verschillende streekproducten creëren, omdat we weten dat samenwerking voor ondernemers altijd kansen biedt. De ontmoetingsdag op 8 november is gericht op kennismaken, van elkaar leren en samenwerking.”

Gevarieerd programma

Tijdens de bijeenkomst in Museum De Meestoof in Sint Annaland staan streekproducten centraal. In de ochtend is er een afwisselend programma met sprekers uit de agrifood- en horecasector.

9.30-10.00    Ontvangst met koffie en Waterpoortse lekkernijen

10.00-11.30   Afwisselend programma met sprekers uit agri- en horeca

11.30-12.30    Speeddaten en netwerken

12.30-13.30   Lunch

13.30-15.30   Streekproducten in de spotlight met mini-excursies naar de Thoolse Streekproductenveiling, Oosterscheldevis en Alvantho aardappels en bloemzaad

15.30-16.30   Netwerkborrel en afsluiting

Ondernemers, doe mee!

Agrarisch ondernemers, horeca, retail en logistieke partners in de food sector kunnen gratis deelnemen aan de ontmoetingsdag streekproducten: de Kracht van Lokaal.  Ondernemers uit de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Moerdijk, Goeree Overflakkee, Steenbergen en Tholen worden uitgenodigd om deel te nemen. De toegang is gratis! Wil je meer weten of meld je aan via deze link!

Achtergrondinformatie Waterpoort

Waterpoort Werkt is een gebiedsgerichte samenwerking in de driehoek Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland. De netwerkorganisatie bestaat uit 34 partijen uit 6 gemeenten rondom het Volkerak. Overheden, onderwijs en maatschappelijk veld en samenwerkingsorganisaties zijn sinds 2011 samen actief en werken samen aan concrete projecten die bijdragen aan een grotere regionale bedrijvigheid. Het jaar 2021 is door Waterpoort uitgeroepen tot het Jaar van de Streekproducten.