Spring naar content

Kunst en Monumentenroute en Open Monumentendagen

Zoals je misschien al hebt gelezen gaat dit weekend de Kunst en Monumentenroute van start! Een jaarlijks terugkerend evenement!

Kunst & Monumenten voor iedereen, voor jong èn oud! Dat is Cultuur Moerdijk! Cultuur Moerdijk bestaat sinds 2008. De stichting ontplooit, stimuleert, jaagt aan, ontwikkelt en denkt mee over diverse culturele uitingen in de gemeente Moerdijk met aandacht voor alle kernen. Op 4, 5, 11 en 12 september organiseert deze stichting de Kunst en Monumentenroute door de gemeente Moerdijk. Daarnaast…. vindt op 11 en 12 september de Open Monumentendagen plaatst.

Open Monumentendagen

Maar het zijn de 11e en 12e september ook Open Monumentendagen (www.openmonumentendag.nl) waarbij monumenten en Heemkundekringen hun deuren gratis openen voor alle bezoekers. Op plaatsen waar u anders niet kunt komen.

‘Mijn monument is jouw monument’

Met dit thema  sluiten we aan bij het thema van de Europese monumentendagen: ‘Inclusive Heritage’. In eerdere jaren had het thema vooral betrekking op het type monumenten dat werd opengesteld. Dit jaar gaat het bovenal om de aanpak: Hoe bereiken wen een zo groot mogelijk publiek met Open Monumentendag en hoe zorgen we dat iedereen zich welkom voelt? “We hebben dit jaar daarom ook extra focus op de rolstoeltoegankelijkheid van monumenten” aldus BankGiro Loterij Open Monumentendagen. Meer informatie vind je op de website van BankGiro Loterij Open monumentendag.