Spring naar content

Lancering polderroutes mét streekwinkels een feit!

Vandaag lanceerden we, samen met Petra Wevers van KrachtigBuiten en ZLTO Moerdijk, drie nieuwe polderroutes in het bijzijn van prijswinnaar Leontine Ouwerling. Zij ontving als eerste de drie routes en een speciaal Moerdijks streekproductenpakket.

Voor dit speciale moment reisden we af naar één van de locaties midden in onze gemeente: Kariene’s Wonderbar aan de Druif tussen Noordhoek en Klundert. 

Elke routenaam verwijst naar de (vroegere) polder waardoor de route loopt en is bedacht door de winnaar van de naamprijsvraag via de Facebookpagina van VVV Moerdijk. Naast de prijswinnaar overhandigden we ook elke route officieel aan één van de deelnemende locaties op die route. Zo gingen we langs Roks Streekwinkel voor het overhandigen van de Oude Appelaarse polderroute, De Prullenkast voor de Ruigenhilse polderroute en De Stuifakker voor de Bloemendaalse polderroute.

Start campagne

De routes zijn af, Nederlanders vieren massaal vakantie in eigen land. Wij kennen geen betere corona-proof activiteit dan fietsen en wandelen in de buitenlucht. Daarom besteden we juist nu graag extra aandacht aan de lancering van deze routes. Vanaf maandag 27 juli start VVV Moerdijk met ondersteuning van KrachtigBuiten, WaterpoortWerkt en Fietsen voor m’n eten West-Brabant de poldercampagne rondom streekproducten.

Als onderdeel hiervan ontvangt elke deelnemende locatie aan de route een gepersonaliseerde poster met daarop informatie over de locatie en de openingstijden. We blijven tot half augustus de routes en hun locaties onder de aandacht brengen via onder andere Facebook en Instagram. Ook onze website doet hierin mee. Waar mogelijk sluiten we aan bij passende activiteiten die nog wel plaatsvinden.

Routes overal verkrijgbaar

Vanaf de lancering zijn de routes zowel online als op papier gratis verkrijgbaar. Via de routepagina van VVV Moerdijk is de route te downloaden en via Route.nl kunnen fietsers op pad aan de hand van deze website en app.

Op papier zijn de routes verkrijgbaar bij alle deelnemende locaties die op de kaart staan vermeld en bij de toeristische informatiepunten van VVV Moerdijk in Willemstad, Klundert (binnenkort officieel geopend!) en Zevenbergen. Ook bezoekers en andere ondernemers en toeristische locaties mogen de routes opvragen en verspreiden. Hoe meer fietsers, hoe meer vreugd!