Langzaamaan gaat alles weer open!

Zolang het coronavirus onder controle blijft, krijgen we stap voor stap meer ruimte. Vanaf 1 juni worden opnieuw enkele maatregelen versoepeld en mogen restaurants, cafés, musea , campings, speeltuinen en zwembaden langzaamaan weer open! Houd wel rekening met restricties, zo gaan evenementen en andere activiteiten nog steeds niet door. 

Horeca en terrassen

Vanaf 1 juni 12.00 uur mogen restaurants en cafés weer open. Natuurlijk gelden er nog regels. Binnen in het restaurant of café geldt een maximum van 30 personen, reserveren is noodzakelijk en iedereen houdt anderhalve meter afstand (behalve mensen uit hetzelfde huishouden). Vooraf vindt een checkgesprek plaatst tussen de ondernemer en klant. Op de terrassen geldt geen maximum aantal personen. Wel moet iedereen aan een tafel zitten en anderhalve meter tot elkaar houden. Deze regel geldt niet voor mensen uit hetzelfde gezin. Tot en met 1 oktober 2020 heeft de gemeente bepaalt dat aantal horecaondernemers haar terrassen mag uitbreiden volgens de richtlijnen van het RIVM.

Mauritshuis Willemstad

Door deze versoepeling is een bezoek aan het Mauritshuis en andere musea weer mogelijk. Vanaf 9 juni opent het Mauritshuis zijn deuren. Houdt er rekening mee dat er vooraf gereserveerd moet worden. Vooraf wordt door de gastheer of -vrouw een checkgesprek uitgevoerd. Er is ook een maximum gesteld aan het aantal bezoekers die binnen mogen.

Op dit moment wordt het Mauritshuis in etappes verbouwd. In 2021 wordt het Mauritshuis als bezoekerscentrum feestelijk geopend. Het Mauritshuis wordt ingericht om het verhaal van de Stelling van Willemstad en de Zuiderwaterlinie te vertellen. Dit wordt op een manier gedaan dat het voor jong en oud interessant is. Daarnaast blijft het Mauritshuis ook nog steeds een karakteristieke trouw- en vergaderlocatie.

Met ingang van 7 juni 2020 is de vesting van Willemstad weer alleen op zon- en feestdagen tussen 13.00 en 17.00 uur gesloten voor gemotoriseerd verkeer. Door de coronamaatregelen is langere tijd het gehele weekend van de vesting gesloten geweest. We keren hiermee weer terug naar de situatie die vóór de coronamaatregelen al gold. 

Campings, jachthavens en andere overnachtingslocaties

Voor alle locaties geldt dat ze open zijn, mits gasten hun eigen sanitaire voorzieningen hebben en zich verder houden aan de algemene maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. Gemeenschappelijke was-, toilet- en douchevoorzieningen bij kampeerterreinen en jachthavens zijn vooralsnog gesloten tot 1 juli.

Speeltuinen en zwembaden

Ook de speeltuinverenigingen in Helwijk en Zevenbergschen Hoek hebben hun deuren geopend. Het terras is geopend, maar ook hier rekening houden met de afstand van anderhalve meter. Binnen- en buitenzwembaden zijn bijna allemaal weer open, inclusief de kleedruimtes. De wasgelegenheden en douches blijven gesloten. Toiletten kunnen wel gebruikt worden.

Contacteer ons!

Laat ons weten wanneer u een coronaproof event organiseer! Dan plaatsen wij deze onze website of heb je vragen laat het ons weten via vvv@moerdijk.nl. Raadpleeg onze evenementenkalender of de social mediakanalen van de desbetreffende organisatie om te kijken of een activiteit daadwerkelijk doorgaat. Wij streven ernaar om de evenementenkalender op onze website dagelijks bij te werken.

Team VVV Moerdijk

 

Deze openstelling is onder voorbehoud van de beperkte verspreiding van het coronavirus en kan worden herzien wanneer het kabinet daar noodzaak toe ziet.