Spring naar content

Museum Zevenbergen opent haar deuren

Na de maandenlange sluiting vanwege corona is vanaf 3 juli 2021 Museum Zevenbergen aan de Zuidhaven 17 in Zevenbergen weer te bezoeken. Inmiddels heet de Oudheidskamer ‘Museum Zevenbergen’. De oude naam “Oudheidskamer” stuitte op onbegrip en de nieuwe naam past beter bij het museum, omdat het een museum is en het gaat over Zevenbergen. De naam van de Heemkundekring blijft onveranderd “Willem van Strijen”, naar de man die Zevenbergen in 1290 een zelfstandige heerlijkheid maakte. Het bord boven de voordeur is aangepast. In het museum is veel te zien. De verhalen achter de spullen is zeker de moeite waard om een bezoekje te komen brengen aan het museum.

Openingstijden en bezoekersaantal

De openingstijden zijn als vanouds op maandag van 10:00 tot 12:00 uur en op zaterdag van 14:00 tot 17:00 uur. Voorlopig geldt een maximum voor het aantal bezoeker! Tegelijkertijd mogen maximaal twee groepen van ieder maximaal vier personen vanaf 12 jaar naar binnen. Wil je het museum bezoeken op een andere dag? Dat kan alleen op afspraak. Wil je een afspraak plannen? Mail via deze link.

Check voordat het het museum wilt bezoeken naar de actuele regels die op dat moment gelden. Voor de meeste actuele informatie verwijzen wij je naar de website van het museum.

Virtuele toer

Kan je niet wachten tot je op bezoek komt? Neem een kijkje met deze virtuele toer!

Stadswandelingen

Ook de stadwandelingen gaan weer van start. Wil een rondleiding door Zevenbergen organiseren neem contact op met het museum!

Vrijwilligers gezocht

De verhalen worden verteld door een groep vrijwilligers. Lijkt het jou ook wat om verhalen aan mensen over te brengen? De heemkundekring zoekt vrijwilligers. Het enige dat nodig is, is interesse in het Zevenbergse verleden of in geschiedenis in het algemeen.