Spring naar content

Natuur en educatie op Fort Sabina

Fort Sabina trapt af met het programma ‘Natuur en educatie op Fort Sabina’.

Natuur-doe-dingen-programma

Ben jij de nieuwe Freek Vonk? Heb jij zin om water- en boomdiertjes te zoeken, uilenballen uit te pluizen en oorwurmpotjes te maken? Of doe mee aan een spannende speurtocht? Kom zaterdag 20 juni naar het fort. Het natuurlab is om 10.00 uur open.

Deze dag is de bijenvrouw van het fort aanwezig. Zij verteld over de bijenvolk die op het fort leeft. En! Je mag een kijkje nemen in haar bijenkast.

Neem je smartphone, ipad of camera mee en ga met een fotograaf op pad.  Wie de mooiste foto instuurt ontvangt vier toegangskaartjes voor de roofvogelshow op 12 juli! Is dat geen leuke prijs?

Of zoek een gids en ga mee met de historische rondleiding op het fort. Het belooft een leuke doedag te worden voor jong en oud.

Zomervakantieweken

In juli en augustus is het Natuurlab open op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 16.00 uur. Zoek grachtdiertjes, ga met de verrekijker op pad of doe proefjes in het Natuurlab. Heb jij daar in zin? Koop een entreeticket van vijf euro om de hele dag aan activiteiten mee te doen. Voor volwassenen is de toegang gratis.

Fortlezingen

Benieuwd hoe elke vogeltje eet zoals hij gebekt is? Struinen met een natuurfotograaf. Of benieuwd wat een schaapsherder doet? Vanaf 17 juni is er elke maand een fortlezing. Dit is een unieke kans op het fort in de avond te bezoeken. Inloop vanaf 19.00 uur met een kopje koffie of thee. In juli tot en met oktober is na de fortlezing een avondwandeling gepland. Een klein geheimpje! In augustus ga je samen met de batsearcher op zoek naar vleermuizen. Is dat geen spannend avontuur?

Wil je meer weten?

Check de evenementenkalender van het fort en reserveer je tickets.