Nieuw: Toeristisch informatiepunt in Klundert!

Op zoek naar toeristische info? Vanaf vandaag kun je daarvoor ook terecht in Klundert! Je vindt ons nieuw geopende Toeristisch Informatiepunt (TIP) in De Stad Klundert. Op deze toffe locatie staan gastheer Benjamin en zijn team klaar voor jouw vragen. Ook ontdek je vanaf hier al het moois van Moerdijk met onze attractiekaarten, routeflyers én meer!

Het achterland van Willemstad

Met oude vestingwallen, het renaissance stadhuis en de Stenen Poppen is onze nieuwe locatie in Klundert niet zomaar gekozen. Ook deze vestingstad maakt onderdeel uit van de Stelling van Willemstad binnen de Zuiderwaterlinie en die historische verhalen kun je hier nog altijd beleven. Vrij onbekend, maar zeker niet onbemind. Dat vind ook onze nieuwe gastheer.

“Mooier dan je denkt”

“Klundert is stiekem mooier dan je denkt. Alleen deze locatie al (De Stad Klundert, red.) vertelt veel over de geschiedenis van de oude vestingstad. Wist je bijvoorbeeld dat hier eerst een oude wapenopslag stond die later door de Fransen werd overgedragen aan katholiek Klundert als kerk?

Door gebrek aan ruimte werd dat arsenaal later afgebroken en vervangen door deze voormalige Johannes de Doper kerk. Wij kunnen ons geen betere locatie bedenken vanwaar we uitleggen wat voor plaats Klundert was én nog altijd is”, vertelt Benjamin als trotse local.

TIP in De Stad Klundert

Inmiddels is dit gemeentelijk monument omgebouwd tot cultureel hart van vestingstad Klundert en tentoonstellingsruimte voor Die Overdraghe, de lokale heemkundige kring. Naast toeristische info kun je hier in de toekomst ook direct een stadsrondleiding boeken.

In het naastgelegen restaurant De Pastorie kun je het hele jaar door terecht voor een hapje en/of drankje en vers schepijs in de zomer.

Ook is een oplaadpunt voor elektrische fietsen aanwezig en parkeer je gratis je auto aan de achterkant van deze locatie in de Oosterstraat. Hiermee vormt deze locatie de perfecte uitvalsbasis voor jouw bezoek aan Klundert en omgeving.

Openingstijden

Het TIP in Klundert is woensdag geopend van 11.00 tot 16.00 uur en op donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 23.00 uur. Op maandag en dinsdag kun je als groep van tien of meer personen De Stad Klundert bekijken en toeristische informatie ontvangen op afspraak.