Spring naar content

Ondertussen in het Mauritshuis: wordt de hal een ontvangstruimte

Ondertussen in het Mauritshuis …

  wordt de hal een ontvangstruimte!

 

De monumentale hal wordt zoveel als mogelijk in haar waarde gelaten. Links van de entree is een informatiebalie geplaatst, waar jij bij binnenkomst een warm welkom wordt geheten door de gastheer of -vrouw van het Mauritshuis. Hier kan je informatie opvragen over activiteiten in de omgeving en over de presentatie in het Mauritshuis. Je ontvangt foldertjes, plattegronden en  wordt wegwijs gemaakt in het pand.

 

Rechts van de ingang is een ‘verkoopeiland’ geplaatst. Een plek waar voor publicaties en ‘toeristische’ producten of souvenirs. De hoogtepunten van de toeristische bezienswaardigheden en activiteiten worden verderop in de hal extra uitgelicht op een interactieve informatiewand.

 

Midden in de hal wordt een modern, iconisch en groots gebaar gemaakt: een eigentijds standbeeld van Prins Maurits. Deze is gemaakt van modern en duurzaam materiaal. Als oprichter en bewoner van het gebouw heet hij zijn bezoekers welkom in zijn huis en vertelt je wat je te verwachten staat (audio). Hij wijst naar de tentoonstelling in de verschillende kamers én naar de informatie over de bezienswaardigheden. Bij de informatiewand geeft een hoofdpersoon uit de tentoonstelling , een inwoonster van Willemstad, (in audio) informatie over bezienswaardigheden.

 

De ontmoeting met Prins Maurits en met de inwoonster van Willemstad  vormt de aanvang van ontmoetingen met historische en fictieve personages in de verschillende kamers van het huis. Samen vertellen ze het verhaal van het Mauritshuis, de Stelling van Willemstad en de Zuiderwaterlinie.

Op dit moment is het Mauritshuis vanwege de verbouwing en de opgelegde coronamaatregelen  gesloten!