Ondertussen in Moerdijk: bezorgt Monique high tea’s

Ondertussen in Moerdijk …

  Bezorgt Monique high tea’s!

Een positieve mindset, een flinke portie lef en een creatieve geest. Daarmee helpen onze ondernemers hun trouwe schare fans de coronacrisis door. Benieuwd wat zich afspeelt in Moerdijk nu de deuren gesloten blijven? Wij nemen je mee in de wereld van …

 

Naam: Monique Herbonnet
Leeftijd: 55 jaar
Beroep:  mede-eigenaresse De Prullenkast (samen met haar moeder Gonny Herbonnet)
Plaats: Oudemolen

 

Veertien jaar geleden opende De Prullenkast, haar droomwinkel in brocante spulletjes mét tearoom. Inmiddels weten bezoekers van heinde en ver deze bijzondere locatie te vinden. En terecht! Gelegen aan de Oudemolense Zuidlangeweg en aan de kreek ’t Breede Gat is het zowel binnen als buiten De Prullenkast een waar avontuur.

Kanovaren, high teaën, rondsnuffelen in het poppen- en berenmuseum. In De Prullenkast was het altijd gezellig druk, totdat ook deze locatie haar deuren moest sluiten. Terwijl haar moeder een stap terug deed als maatregel tegen corona, bedacht Monique een nieuw concept: “High Tea voor Thuis”!

Van in huis naar de mensen thuis

Bij de ingang van de coronamaatregelen besloot Monique te genieten van haar rust. “Maar mijn hoofd stond niet stil!”, vertelt onze creatieveling. “Ik dacht na over wat ik moest doen om deze periode te overleven. Onze winkel was open. Af en toe kwam een verdwaalde fietser langs voor koffie to go en een versgebakken appelpunt, verder bleef het rustig.”

Net voor Pasen besloot Monique high tea op afhaal te organiseren. “Dat was een groot succes! Daarom herhaalden we de actie met moederdag”, glimlacht Monique. Gezien de grote vraag, was de uitdaging nog groter. “Gelukkig helpt mijn gezin een handje mee! Samen met mijn dochter op jacht naar fruitkisten, mijn zoon bracht bestellingen thuis. Het was een gekkenhuis!”, zegt ze moe en voldaan.

Na de nieuwe versoepelingen gaat Monique …

“Druk aan de slag met onze kano’s!”, lacht ze. In het pinksterweekend verplaatste de high tea’s zich van thuis terug naar De Prullenkast. De vraag naar bezorgingen nam af, de vraag naar kanotochten nam toe. Monique vertelt: “Iedereen had zin in een mooie tocht met high tea over de kreek ‘t Breede Gat.”

“Ook ons terras is weer open, al vind ik het wel lastig om te bepalen hoe ik de anderhalve meter moet gaan waarborgen. Je wilt natuurlijk geen politieagentje spelen”, aldus Monique. Toch hoopt ze dat bezoekers haar terras weer snel weten te vinden. Moniques boodschap van ons draait dan ook om …

“Versgebakken appeltaart”

High teaën in de Prullenkast, thuis of in de kano? Monique en haar moeder maken dit mogelijk. “Mijn moeder bakt nog altijd de taarten, zij het op veilige afstand”, grapt Monique. “Kom dus snel een versgebakken appeltaartpunt eten!”, sluit Monique af.

Ken je iemand met een mooi initiatief of heb je zelf een superleuk idee dat je met ons wilt delen? Mail dan naar vvv@moerdijk.nl