Ondertussen in Moerdijk: geniet Niek van zijn mooie tuin

Ondertussen in Moerdijk …

  Geniet Niek van zijn mooie tuin!

 

Een positieve mindset, een flinke portie lef en een creatieve geest. Daarmee helpen onze ondernemers hun trouwe schare fans de coronacrisis door. Benieuwd wat zich afspeelt in Moerdijk nu de deuren gesloten blijven? Wij nemen je mee in de wereld van …

 

Naam: Niek Tolenaars
Leeftijd: 68 jaar
Beroep: stadsgids  Klundert
Plaats: Klundert

 

 

Lekker ‘kuieren door Klundert’. Tijdens stadswandelingen vertelt gids Niek al twee jaar lang alles over de geschiedenis van het vestingstadje Klundert en laat hij interessante of waardevolle plekken zien aan bezoekers.

“Zeker het mooie stadhuis is de moeite waard”, vertelt Niek. Hij staat dan ook niet voor niets op de foto met het Verlaatsheultje. “Dit is mijn favoriete plekje van Klundert”, aldus de trotse Klundertenaar. Nu het wandelen met groepen op z’n gat ligt, vond Niek de weg naar zijn eigen tuin.

Genieten, maar dan anders

Terwijl hij wacht tot hij weer aan de slag mag als gids, geniet Niek van zijn tuin. “Deze is nog nooit zo mooi geweest”, aldus Niek. Als echte levensgenieter zag hij met zijn vrouw Wilma de hele Nederlandse kust. Nu met de corona is hij vaker thuis.

“Ik pak mijn stoel en een bakje koffie waarna ik in het zonnetje ga zitten genieten van mijn mooie tuin”, glimlacht Niek. “Soms pak ik mijn fiets of maak ik een wandeling in onze gemeente en daarbuiten.”

Na de overwinning op corona gaat Niek …

“Sowieso tennissen met mijn tennisclubje.” Niek is een sportfanaat. Niet alleen sport hij zelf veel, hij vindt het ook leuk om naar zijn kinderen en kleinkinderen te kijken. “Jammer genoeg kan dit voorlopig niet”, baalt Niek.

Daarnaast plant hij als coördinator van heemkundige kring Die Overdraghe niet alleen planten, maar ook de stadswandelingen. “Hopelijk kan ik 31 juli weer met groep een rondje kuieren door Klundert”, hoopt Niek. Die wandelingen geeft hij om beurten met nog twee gidsen. Daarnaast is er ook nog een gids in opleiding.

Samen geven zij aan hun bezoekers de verhalen door van Nieks inspiratiebron: schoonvader Joost Knook. “Helaas is hij overleden. Deze man had iedere dag een ander verhaal te vertellen.” Dat Niek trots is op zijn stadje blijkt uit de special historische boodschap die hij ons meegeeft…

“Wees trots”

“Wees trots op al het moois wat Klundert te bieden heeft. Prins Maurits schonk in 1621 een flinke schenking om ons stadhuis te bouwen. Daarbij had hij één voorwaarde: “Bewoners van Klundert zorgt er goed voor”. Dat wil ik meegeven aan alle Klundertenaren”, sluit Niek af.

Kan je iemand met een mooi initiatief of heb je zelf een superleuk idee dat je met ons wilt delen? Mail dan naar vvv@moerdijk.nl