Spring naar content

Ondertussen in Moerdijk: heeft Claudia het drukker dan ooit

Ondertussen in Moerdijk …

   heeft Claudia het drukker dan ooit!

 

Naam: Claudia Roks
Leeftijd: 45 jaar
Beroep: Eigenaresse Roks Streekwinkel
Plaats: Fijnaart

 

Wie Fijnaart tegemoet rijdt vanaf de Blaaksedijk kan er niet omheen: Roks Fruitbedrijf. Drie generaties lang teelt de familie Roks kersen, pruimen, appels en peren. Tussen alle fruitbomen runt Claudia, samen met haar man, Roks Streekwinkel. Hier vind je niet alleen eigen geteelde producten, ook producten uit de buurt vinden hier gretig aftrek.

Waar de coronacrisis de ene ondernemer hard raakt, blijft deze streekwinkel met wat aanpassingen gewoon geopend. En met succes. “Rond pasen leek het hier wel kerst”, aldus de eigenaresse. “Mensen weten onze winkel goed te vinden.” Om anderen een hart onder de riem te steken, is Claudia ondertussen druk in de weer met groente- en fruitpakketten.

Claudia’s ‘werkfruit’ voor de Voedselbank

Elke week levert Roks Streekwinkel gevarieerde fruitboxen aan de gemeente Moerdijk voor haar medewerkers. Nu deze massaal thuiswerken, krijgt het voor hen bedoelde fruit een andere bestemming: de Moerdijkse Voedselbank.

Ook anderen verwent Claudia graag met haar heerlijke verwenpakketten. “Om de zieke medewerkers van Surplus Zorg een hart onder de riem te steken, deelden we mooie groente- en fruitpakketten uit aan deze mensen”, vertelt Claudia trots. “Zij hebben dat dik verdiend!”

Na onze overwinning op corona gaat Claudia …

Iedereen een knuffel geven. “Ik ben een sociaal mens”, lacht Claudia. Ze gaat ook gewoon door met waarmee zij nu bezig is. “Ik blijf lokale producten verkopen en maak graag een gezellig praatje met mensen die in de winkel komen.”

Ook hoopt de onderneemster dat haar afgelaste evenementen, de Bloesem- en Appelplukdagen, volgend jaar wel mogen doorgaan. “Laten we hopen dat bezoekers in 2021 weer zij aan zij mogen wandelen door onze boomgaard!”

“Ga eens langs bij de boeren!”

In tegenstelling tot de streekwinkel, kunnen andere boeren wel wat extra steun gebruiken. Daarom sluit Claudia af met de volgende boodschap: “Stap in de auto of op de fiets en ga eens langs bij de andere boeren. Zij verkopen zoveel mooie producten. En deze zijn nog gezond ook!”

Kan je iemand met een mooi initiatief of heb je zelf een super leuk idee dat je met ons wilt delen? Mail dan naar vvv@moerdijk.nl