Ondertussen in Moerdijk: mist Erik zijn contacten

Ondertussen in Moerdijk …

  Mist Erik zijn contacten!

 

Een positieve mindset, een flinke portie lef en een creatieve geest. Daarmee helpen onze ondernemers hun trouwe schare fans de coronacrisis door. Benieuwd wat zich afspeelt in Moerdijk toen de deuren gesloten bleven en nu langzaamaan weer opengaan? Wij nemen je mee in de wereld van …

 

Naam: Erik Maliepaard
Leeftijd: 50 jaar
Beroep: voorzitter Speeltuinvereniging Kindervreugd
Plaats: Helwijk

 

 

Sinds 1967 is speeltuinvereniging Kindervreugd de sociale ontmoetingsplaats in Helwijk! Wat klein begon is uitgegroeid tot een bekend begrip. Grenzend aan de speeltuin kan je terecht in het gemeenschapshuis “De Blokhut”. Jong of oud? Er is voor iedereen wat te doen. Een gezellig avondje line-dancing, biljarten of kaarten. “Ruim 200 leden en 150 vrijwilligers maken dit allemaal mogelijk”, zegt een trotse Erik.

Van rust naar een drukke bingoavond

Door het coronavirus schakelt Erik om. “De eerste weken was genieten van de rust”, zegt de uitbater. Deze periode heb ik gebruikt om samen met vrijwilligers noodzakelijke onderhoud te plegen aan het gebouw en de speeltoestellen. “Alles is nog zo nieuw”, zegt Erik, “Daar was ik snel klaar mee”.

“Hoe breng je de mensen weer dichterbij elkaar?” moet Erik hebben gedacht. Een online bingo! Dit was een groot succes. “Er deden zelfs mensen van buiten Helwijk mee”, zegt de organisator met een brede glimlach.

Met de versoepelingen op 1 juni…

Gooit Erik om klokslag twaalf uur het terras bij zijn speeltuin open. Het weer was perfect. De kinderen speelden in de speeltuin en de ouders kletsten gezellig bij op het terras. “Dit is wat ik zo heb gemist”, zegt onze sociale man.

Ondertussen is de organisator verward. “De wirwar aan regels maak onduidelijk welke activiteiten ik mag organiseren” aldus Erik. “Wat ik mis is een duidelijk klankbord!”

Erik laat het er niet bij zitten. De speeltuinvereniging organiseert een mini rommelmarkt! Met Pasen ging de jaarlijkse rommelmarkt niet door. “Containers vol spullen staan klaar”. Lekker rondsnuffelen tussen leuke spulletjes. “Samen met de vrijwilligers ga ik mijn best doen om dit in goede banen te leiden”, geeft Erik aan.

Als de corona uit de lucht is gaat Erik…

“Feesten”! “Ik ga de wijk weer bij elkaar brengen”, aldus een organisator in hart en nieren. Het sociale gemis is nu groot. “Maar misschien toch ook weer niet”, denkt Erik. Mensen weten elkaar in deze tijd te vinden. “Iedereen binnen Helwijk houdt elkaar goed in de gaten”.

“Je bent weer welkom”

Erik hoopt na 1 juli meer activiteiten te kunnen organiseren. Hou de agenda in de gaten! “Maar nu ben je ook al welkom”, sluit Erik af.

Ken je iemand met een mooi initiatief of heb je zelf een superleuk idee dat je met ons wilt delen? Mail dan naar vvv@moerdijk.nl