Ondertussen in Moerdijk: proeft Peter zijn nieuwe borrelhapjes

Ondertussen in Moerdijk …

  Proeft Peter zijn nieuwe borrelhapjes!

Een positieve mindset, een flinke portie lef en een creatieve geest. Daarmee helpen onze ondernemers hun trouwe schare fans de coronacrisis door. Benieuwd wat zich afspeelt in Moerdijk toen de deuren gesloten bleven? Wij nemen je mee in de wereld van …

 

 

Naam: Peter van de Wiel
Leeftijd: 61 jaar
Beroep: eigenaar Café De Bakkerij en Bierbrouwerij Brood
Plaats: Zevenbergen

 

 

 

Na ruim 25 jaar in de logistiek te hebben gewerkt, gedwongen ontslag heeft Peter in 2011 Café De Bakkerij overgenomen. Ruim 30 jaar is Café De Bakkerij een begrip in Zevenbergen. Wil je een gezellige muzikale avond? Bij Peter ben je aan het goede adres! Café De Bakkerij is een ouderwets bruin muziekcafé. Met 150 verschillende biersoorten mag de Bakkerij zich zeker een speciaalbiercafé noemen. “Gezelligheid en een goede services staan hoog in het vaandel”, zegt de kroegbaas.

Na een aantal gezellige avondjes samen met zijn vriend Fred ontstond ook het idee om zelf bier te gaan brouwen. “Het is een uit de hand gelopen hobby”, vertelt Peter. Na wat mislukte pogingen is ‘Blond Sneetje’ uit de ketel gestroomd. “We hebben inmiddels negen biertjes”, zegt de bierbrouwer. Iedere week is Peter te vinden in zijn brouwerij aan de Kerkstraat in Zevenbergen. Zijn zelf gebrouwen biertjes vliegen dan ook over de bar van zijn café.

Van een opruimdag, schilderen tot hapjes proeven

Door het coronavirus moest Peter heeft zijn deuren van het café sluiten. Tijdens de lockdown heeft Peter met zijn team een flinke opruimdag gehouden. “Wat heb ik een hoop verzameld”, zucht Peter. Na een schilderbeurt en het aanleggen van ledverlichting is zijn kroeg weer spik en span. “Eindelijk eens mijn to do lijstje afgestreept”, zegt Peter voldaan. Samen met zijn team is de borrelkaart aangepast. “De nieuwe gerechten hebben we ook geproefd natuurlijk!”. “Wij hebben de lockdown goed benut”, roept de trotse cafébaas.

Op 1 juni …

Zette Peter alle maatregelen nog even op een rijtje. Op het gerenoveerde marktplein zijn de nieuwe tafels en stoelen op anderhalve meter geplaatst. “Je moet de dranghekken even wegdenken”, zegt Peter. “Wat hebben we een top dag gedraaid”. Iedereen hield zich goed aan de maatregelen. “En… de biertjes en vernieuwde borrelhapjes vlogen de kroeg uit!” Toch mist Peter nog een ding. “De activiteiten”, roept hij.

Na de overwinning op corona gaat Peter …

Van oudsher een feestje bouwen! Peter organiseert veel. Door het coronavirus is een feestje met livemuziek niet te plannen. “Ik hoop dat ik snel weer evenementen kan organiseren”, roept de planner. “Dit mis ik heel erg”. Toch zit onze bezige bij niet stil. Zijn café is open! Zijn klanten genieten van zijn zelf gebrouwen biertjes en borrelhapjes. Peter krijgt veel steun van zijn trouwe klanten. Daarom zegt Peter:

“Allemaal bedankt!”

“Voor jullie steun”, roept onze café-eigenaar. Tijdens de lockdown ontving Peter veel kaartjes, appjes en zelfs muntjes! Peter is zijn klanten nog meer gaan waarderen. “Kom dus snel een biertje drinken”, sluit Peter af.

Ken je iemand met een mooi initiatief of heb je zelf een superleuk idee dat je met ons wilt delen? Mail dan naar vvv@moerdijk.nl.