Spring naar content

Ondertussen in Moerdijk: runt Marie-Jose haar boerderijwinkel met meer klanten

Ondertussen in Moerdijk …

  Runt Marie-Jose haar boerderijwinkel met meer klanten!

Een positieve mindset, een flinke portie lef en een creatieve geest. Daarmee helpen onze ondernemers hun trouwe schare fans de coronacrisis door. Benieuwd wat zich afspeelt in Moerdijk toen de deuren gesloten bleven? Wij nemen je mee in de wereld van …

 

 

Naam: Marie-Jose Dirven
Leeftijd: 43 jaar
Beroep: eigenaresse De Hamsehoeve
Plaats: Langeweg

 

 

 

In het buitengebied van het mooie Brabantse dorpje Langeweg ligt de kalfsveehouderij van de familie Dirven. Begin 2000 maakten de koeien plaats voor de rosekalveren. Tussen de kalveren runt Marie-Jose haar boerderijwinkel. Hier vind je niet alleen eigen gefokte vleesproducten, maar ook producten uit de buurt en cadeaupakketten.

Door de coronacrisis ontvangt Marie-Jose meer klanten in haar boerderijwinkel aan de Hamseweg 11 in Langeweg. “Het lijkt wel of de klanten de supermarkten vermijden”, vertelt de winkeleigenaresse. Haar klanten zoeken rust en goede producten. Zij staat dan ook dagelijks voor haar klanten klaar.

Heel de week open!

“De winkel is de hele week geopend”, roept Marie-Jose. “Behalve op zondag”, vult ze aan. Samen met mijn familie geniet ze van haar rustmoment. “Een dag in de week moet dit toch kunnen”, zegt ze. De rest van de week is het een drukke bedoeling op de boerderij.

Manlief gaat graag samen met zijn foodtruck op pad en staat op braderieën of komt bij mensen aan huis om iedereen te voorzien van een heerlijk stukje vlees. Helaas staat de truck even stil. Gegrilde burgers, porties bitterballen, alles komt van onze eigen boerderij”, zegt de trotse boerin.

Ondertussen kan iedereen terecht op de boerderij. Voor een boodschap of genieten op het terras terwijl de kinderen spelen in de speeltuin. “Kom een keertje een leuke foto maken bij ons fotobord”, zegt Marie-Jose. “Of geniet van een heerlijke groepsbarbecue. We zijn alle markten thuis.”

Na onze overwinning op corona gaat Marie-Jose…

Met haar man en de foodtruck op pad. “De gezelligheid van mensen en braderieën mis ik toch wel! En het lekker rondsnuffelen tussen alle spulletjes of een gezellig praatje maken op een feestje. Ik hoop dat dit snel weer mag!”

Verder hoopt Marie-Jose dat de geplande ZLTO-evenementen, zoals het knuffelen met de kalveren, volgend jaar wel mogen doorgaan. Ondertussen blijft zij haar winkel runnen. Niet alleen kalfsvlees, maar ook varkens-, kip- en visproducten liggen in de koeling te wachten op haar klanten. “Daarnaast kun je groeten en fruit van de boeren uit de omgeving bij ons kopen”, vertelt onze winkeldame. Haar persoonlijke boodschap sluit hierbij goed aan…

“Koop lokaal!”

“Ga eens langs bij de boer!”, zegt Marie-Jose. “Zij verkopen mooie producten. Samen met een stukje BBQ-vlees uit onze winkel zet je een heerlijk gerecht op tafel”, sluit Marie-Jose af.

Ken je iemand met mooi initiatief of heb je zelf een superleuk idee dat je met ons wilt delen? Mail dan naar vvv@moerdijk.nl.