Ondertussen in Moerdijk: trekt Daphne haar schilders outfit aan

Ondertussen in Moerdijk …

  Trekt Daphne haar schilders outfit aan!

 

Een positieve mindset, een flinke portie lef en een creatieve geest. Daarmee helpen onze ondernemers hun trouwe schare fans de coronacrisis door. Benieuwd wat zich afspeelt in Moerdijk toen de deuren gesloten waren en nu de deuren weer opengaan? Wij nemen je mee in de wereld van …

 

Naam: Daphne Strootman-Eland
Leeftijd: 28 jaar
Beroep: manager restaurant Pastorie en De Stad Klundert
Plaats: Klundert

 

 

De voormalige R.K. Kerk met pastorie wist Daphne om te toveren tot een bijzondere eventlocatie met restaurant. Inmiddels runt ze bijna drie jaar De Stad en de Pastorie in Klundert. Bij binnenkomst in het vestingstadje staat Daphne’s locatie in het centrum te pronken.

Regelmatig klonk er muziek uit De Stad, zaten haar restaurant en terras vol. Tot het coronavirus om het hoekje kwam kijken. Sindsdien leek er in De Stad en de Pastorie een rustgevende stilte te heersen, maar niets is wat het lijkt! Achter de schermen trok Daphne samen met haar team haar schilders outfit aan en gingen zij flink aan de slag.

Lekker kwasten!

“Er lag er een draaiboek klaar om het restaurant een opfrisbuurt te geven”. Zo gezegd, zo gedaan. Daphne pakte dat draaiboek, trok haar outfit aan en kwastte erop los met haar team.

De witte muren kregen een mooie groene kleur. “Hiermee straalt de ruimte meer warmte uit”, aldus Daphne. Dat haar restaurant een laagdrempelige uitstraling kreeg, was precies de bedoeling. “De Pastorie stond bekend als ‘sjiek’. Dat is niet meer de bedoeling”, legt Daphne uit. Vanaf nu serveert Daphne steaks, pulled pork en Sticky Fingers. “En iedereen is welkom!”, glimlacht ze.

Na de nieuwe versoepelingen gaat Daphne …

Genieten in haar stadstuin! Ook deze werd aangelegd in de maanden dat Daphne’s locaties gesloten waren. “Aan de achterzijde van De Stad en de Pastorie openden we in het pinksterweekend onze nieuwe stadstuin. Hier kun je heerlijk genieten van de nieuwe menukaart”, zegt een trotse Daphne.

Toch is het nieuwe menu niet het enige waarvan je kunt genieten. Daphne’s boodschap voor ons brengt nog meer lekkers …

 “Boerenijs met aardbeien”

“Tijdens de gedeeltelijke ‘lockdown’ was het continue zonnig weer. Ik miste ijs. “Dit was niet te koop in Klundert en dacht ik start met een ijskraam”, vertelt de nieuwe ijsjesverkoopster. Ze verkoopt met mooi weer op woensdagmiddag en zaterdag vers ijs van de boer met een wafel en aardbeien. Hmm, dat is smullen! “Kom snel langs en ontdek – onder het genot van wafelijs – wat Klundert te bieden heeft”, sluit Daphne af.

Ken je iemand met een mooi initiatief of heb je zelf een superleuk idee dat je met ons wilt delen? Mail dan naar vvv@moerdijk.nl