Spring naar content

Ondertussen in Moerdijk: verzorgt Frans het onderhoud van de kinderboerderij

Ondertussen in Moerdijk …

  Verzorgt Frans het onderhoud van de kinderboerderij!

 

Een positieve mindset, een flinke portie lef en een creatieve geest. Daarmee helpen onze ondernemers hun trouwe schare fans de coronacrisis door. Benieuwd wat zich afspeelde in Moerdijk toen de deuren gesloten bleven? Wij nemen je mee in de wereld van …

 

 

Naam: Frans van Kouwen
Leeftijd: 70 jaar
Beroep: medewerker technisch onderhoud en coronamaatregelen kinderboerderij De Dierenploeg
Plaats: Zevenbergen

 

 

 

In het centrum van Zevenbergen ligt kinderboerderij ‘De Dierenploeg’. Een geliefde plek voor jong en oud, waar iedereen kennismaakt met de dieren die in hun eigen wei vrij rondlopen. Het is een uitstekende plek om met samen kinderen te zijn. Spelen, leren en knuffelen met de beesten, het kan allemaal! Totdat niemand, vanwege het coronavirus, niet meer mochten komen. Ook het coronavirus heeft het welzijn dieren in zijn greep. Zij missen een knuffel van deze lieve mensen.

Frans is vanaf de start van de kinderboerderij zeer betrokken. In december heeft hij na 25 jaar zijn voorzittershamer neergelegd. “Het wordt tijd voor vers bloed”, aldus de oud-voorzitter. Frans laat zijn diertjes niet in de steek. “Ik pleeg onderhoud, houd de coronamaatregelen in de gaten en geef de dieren zoveel mogelijk een knuffel”, zegt Frans.

Klussen…

Met de sluiting van de poorten heeft Frans zijn klussenlijst afgewerkt. “Het park is spik en span”, zegt hij trots. Naast de dieren is er een speeltuin aanwezig. In 2014 is hij begonnen met de aanleg van een waterontdekplek. “Geef kinderen zand en water en je ziet ze een hele dag niet”, zegt Frans enthousiast!

Door de landelijke regels heeft Frans aanpassingen binnen de boerderij gedaan. Een looproute en gele strepen kom je nu tegen in de boerderij. “Niet alle dagen is de boerderij geopend”, aldus onze technische man. Het vrijwilligersbestand bestaat voor groot een deel uit mensen die tot de risicogroep behoren. “Wij zoeken vers (jong) bloed om het stokje over te nemen”, zegt Frans. Hij doet een oproep aan mensen die het stokje van de bestuursleden overnemen. “Het bestuur wil dat de boerderij blijft bestaan!”

Na onze overwinning op corona gaat Frans…

Door met waar hij mee bezig was. Hij hoopt dat de scholen snel een bezoek kunnen brengen aan het Milieu Educatief Centrum (MEC). In het MEC ontdekken kinderen nu een vijver vol geheimen. “In het MEC leer je veel over de natuur”, zegt Frans. Omdat de boerderij nog niet alle dagen open is moet je de website en facebook in de gaten. “Kom snel knuffelen met de dieren, zij hebben jullie gemist!”, sluit Frans af.

 

Kan je iemand met een mooi initiatief of heb je zelf een superleuk idee dat je met ons wilt delen? Mail dan naar vvv@moerdijk.nl