Spring naar content

Ondertussen in Moerdijk: zorgt Ferry dat het theater coronaproof vol stroomt

Ondertussen in Moerdijk …

  Zorgt Ferry dat het theater coronaproof vol stroomt!

 

Een positieve mindset, een flinke portie lef en een creatieve geest. Daarmee helpen onze ondernemers hun trouwe schare fans de coronacrisis door. Benieuwd wat zich afspeelt in Moerdijk toen de deuren gesloten bleven? Wij nemen je mee in de wereld van …

 

 

 

Naam: Ferry Hendrikx
Leeftijd: 63 jaar
Beroep: programmeur Theater De Schuur
Plaats: Zevenbergen

 

 

Theater De Schuur is het podium voor muziek en theatervoorstellingen. Daarnaast zijn er af en toe verrassende exposities te zien. Het theaterprogramma bestaat vooral uit cabaret, toneel en jeugdvoorstellingen. Het podium wordt door bekende artiesten en vaak ook (nog) onbekend talent betreden. Daarbij wordt het theater gebruikt door enkele theatergroepen voor voorstellingen en workshops. Een sfeervol theater vol verrassingen! Achter de schermen speelt Ferry een belangrijke rol.

Na 39 jaar in de zorg werkt Ferry nu als ICT-medewerker bij Prisma. Volgend jaar op 1 april, “nee dit is gen grap”, zegt hij, stopt Ferry met werken. “Na deze periode hoop ik dat het theater op volle toeren draait”, zegt onze bijna pensionado.

In 1982/83 is zijn broer Henk begonnen met kindertheater Stoffer en Blik. Als manusje van alles sprong Ferry bij om zijn broer een handje te helpen in het theater. Via deze weg is Ferry als programmeur bij Theatercollectief Plumeau terecht gekomen. Deze werkgroep programmeert en organiseert het gehele theaterprogramma voor volwassenen en kinderen.

De plumeau

De plumeau is de rode draad in theater De Schuur. Na ieder optreden stap Ferry achter de coulisse vandaan om even zelf in de spotlight te treden. Als dank voor het optreden ontvangt iedere gast een bos bloemen. “Het leuke daaraan is dat in de bos bloemen een plumeau is verwerkt”, zegt onze regelaar blij. “Het is elke keer genieten van de verbaasde reacties die je krijgt”, roept hij. Niet alleen op het podium ontvangt Ferry leuke reacties, maar ook in de winkels als hij in één keer vijftig plumeaus koopt. “Wat een gemis is dit tijdens de lockdown geweest”, vertelt Ferry.

Gordijnen bleven gesloten

Door het coronavirus bleven de gordijnen van het theater gesloten. Ferry zegde de geplande voorstelling af en hield de administratie bij. Vooral de technische mensen hebben deze tijd goed benut om alle ledverlichting opnieuw te programmeren. “Als nu een voorstelling wordt gegeven is het voor de geluidsman plug in and play en de verlichting draait alle kanten op”, aldus de programmeur. Ferry heeft vele bekende gezichten gezien. Denk maar eens aan Vincent Bijlo en Jochem Meijer. “Zij hebben hier op het podium gestaan”, roept Ferry trots. Met beide personen heeft Ferry nog steeds contact. “Wie weet komen ze nog een keertje terug naar Zevenbergen als het virus verdwenen is”, hoopt Ferry.

Na de overwinning op corona gaat Ferry…

“Zorgen dat de concerten binnen worden binnengehaald”, roept Ferry. Hij mist nu de muzikale geluiden van de tribute bands. “Het zijn heerlijke avonden met mooie reünieverhalen en volle zalen”, glimlacht hij. “Dit is waar je het allemaal voor doet”, zegt onze planner. Daarin verschuilt direct Ferry oproep voor ons …

“Kom snel!”

Wacht niet tot het virus uit de lucht is. Het theater draait nog niet op volle toeren. Toch nodigt Ferry iedereen uit. Het theater voert meestal twee voorstellingen op één avond uit. “Neem snel een kijkje op onze website er zijn nog tickets!”, sluit Ferry af.

 

Dit is voorlopig het laatste interview van onze rubriek ‘Ondertussen in Moerdijk’. Wij gaan ons voorbereiden op de gezellige winteravonden. Hou onze website en social mediakanalen goed in de gaten!