Ontdek Proef! magazine

Een echt pluimvee paradijs, pioenrozen of heerlijke wijn uit eigen polder. Het nieuwe magazine ‘Proef.je streekproduct’ staat boordevol streekproducten uit onze eigen Waterpoortregio! Je ontdekt de verhalen achter de producten, nieuwe recepten en de route naar al deze leuke plekken.

Ga op zoek naar het gratis magazine op diverse recreatieve locaties, zoals onze informatiepunten en de nu varende veerpontjes. 

In Proef! magazine draait het maar om één ding: producten uit eigen streek. Hoe bewuster we ons worden dat gezond eten belangrijk is, hoe vaker we terugkregen naar de bron van ons voedsel. Ofwel, we keren terug naar de boeren zelf. Met als resultaat een groot aanbod streekwinkels op fietsafstand van ons huis. Wij houden ervan, jij ook?

Wat is Waterpoort?

Eerder spraken we over ‘eigen’ polder en streek. Maar welke streek bedoelen we eigenlijk? En wat is Waterpoort? Waterpoort omvat het hele gebied rondom het Volkerak-Zoommeer, ofwel de gemeentes Moerdijk, Goeree-Overflakkee, Tholen, Bergen op Zoom, Steenbergen en Halderberge. Een flink gebied dus! Waterpoort zet ieder jaar een thema in de schijnwerpers. Dit jaar zijn dat de streekproducten.

Net zoals Moerdijk, ligt ook de rest van het Waterpoortgebied in of rondom de grens tussen zoet en zout. Je vindt er rivieren, meren, kreken en beken. Van open polders tot besloten zandgronden, van historische dorpen of steden tot vele forten vol militaire geschiedenis. In dit gebied valt dus van alles te beleven!

Eerste editie Proef magazine

Haal je eigen Proef! magazine en ga op pad!

Benieuwd waar jij al dat lekkers kunt scoren? Ga langs bij de boer die je kent, een restaurant of toeristisch informatiepunt voor het magazine zelf of bezoek de website proef-streekproducten.nl voor meer informatie over het magazine én de producten uit eigen streek. Proef! komt vier keer per jaar uit (elk seizoen) en staat telkens weer vol tips, verhalen en meer.

Produceer jij zelf streekproducten? Meld je aan

Elke ondernemer in het Waterpoortgebied kan zich aanmelden voor een publicatie in de volgende edities van ‘Proef.je streekproduct’. Contacteer voor de mogelijkheden de redactie door te e-mailen naar contact@proef-streekproducten.nl