Ontdek verrassend Moerdijk

De zomervakantie is van start. Kom jij Moerdijk bezoeken met kinderen of blijf je deze zomer lekker thuis in eigen omgeving? Wij zetten de leukste tips voor kids voor jou op een rijtje.

Weet jij dat wij een mooi natuurgebied hebben? De Appelzak in dorp Moerdijk. Je kan daar heerlijk wandelen of op het strand zandkastelen bouwen. Heb je ook al een bezoek gebracht aan de Keenesluis? Benieuwd waar binnenkort het scheprad weer draait? Neem plaats voor een picknick en geniet van dit mooie gebied. En dat is nog niet alles… een paar leuke ‘tips voor kids’ op een rij in Moerdijk.

• Beklim de uitkijktoren en kijk uit over het Hollands Diep vanuit de Volkeraksluizen bij Willemstad. Ontdek jij hoe de schepen omhoog en omlaag bewegen?
  • Hoe groeien jouw courgettes, paprika’s en appels? Speur rond in de biologische pluktuin van camping Markdal. Zoek de kuikens en konijnen en geniet van je geplukte buit.
  • Slootje springen of vogels spotten. Veel kinderen hebben dat nog nooit gedaan. Onlangs is in samenwerking met Stichting Buitenmakelaar en Jessicaas Ontwerp door KrachtigBuiten en IVN weer een streekboekje met 50 lokale buitenactiviteiten uitgekomen. Alle kinderen uit groep 3 van alle basisscholen in de gemeente Moerdijk hebben dit boekje ontvangen. De activiteiten in dit boekje zijn erg leuk om samen met uw kind(deren) te ondernemen! Bekijk het instructiefilmpje over het 50-dingen-boekje.
  • Even lekker uitwaaien op het Hollands Diep? Pak een van onze veerpontjes. Veerpontje Anna vertrekt uit Willemstad naar Numansdorp. Veerpont Lucretia vaart vanuit de haven van dorp Moerdijk naar het mooie natuurgebied Strijensas.
  • Heb je al een keer een bezoek gebracht aan de kinderboerderij De Dierenploeg in Zevenbergen? Bekijk dan gelijk ook het Milieu Educatief Centrum op de kinderboerderij.
  • Houd je van stoepkrijten? Of een speurtocht of dansen in de silent disco? Speeltuinvereniging Kindervreugd organiseert iedere week van de zomervakantie een leuke activiteit.
  • Ga op zoektocht naar de geheimzinnige legerkisten met apparatuur uit de koude oorlog op onze forten en het Mauritshuis! De verschillende kisten verbinden de Stelling van Willemstad. Met de apparatuur kan er contact worden gelegd met de commandant, die diverse opdrachten geeft. Zo kunnen de spelers een legerradio instellen of bijvoorbeeld een testvlucht maken met een drone. Meer info: www.destellingvanwillemstad.nl
  • Heb jij al eens gevaren over een echte kreek? Grijp deze unieke kans! Verken de kreek ’t Breede Gat vanaf het water en rust uit met een heerlijke picknick aan de kant. Meer info: www.deprullenkast.nl
  • Patersbos en Kapucijnenklooster in Langeweg. Ontdek het kloosterterrein en het Patersbos met de wandelroute ‘een dag uit het leven van een kapucijn’.
  • Ga vissen rond de kleine Ton, verken de kreken vanuit een kano of fiets door de polder. Echt een aanrader voor iedere natuurliefhebber. Vergeet je VISpas niet mee te nemen.
  • Houd je van geschiedenis? Maak een stadswandeling door de vestingsteden in Willemstad en Klundert. Wandel door één van die sfeervolle historische straatjes en langs de prachtige vestingwallen. Plan je wandeling met een van de stadsgidsen.
  • Laat je inspireren! En breng de komende periode een bezoek aan één van onze mooie forten (Fort Sabina, Fort de Hel en Fort Bovensluis) en bezoek één van onze prachtige evenementen. Neem je kijkje op onze eventkalender.

En dat zijn nog maar een paar voorbeelden van alles in Moerdijk dat mooi, gezellig, tof, sportief en (ont)spannend is om te beleven en te ondernemen. Kijk voor meer inspiratie op www.vvvmoerdijk.nl. We wensen iedereen veel plezier en een fijne zomervakantie!