Spring naar content

Parkeren tijdens Vestingstedendagen

Komend weekend is het zo ver, de Nederlandse Vestingstedendagen 2019 in Willemstad! Wij heten jou als bezoeker graag van harte welkom tijdens ons evenement. Om het evenement zo goed mogelijk te laten verlopen, hierbij nog even wat praktische parkeersinformatie op een rij.

Verkeer op zaterdag 5 oktober

Op zaterdag is de vesting in principe gesloten voor verkeer tussen 08.00 uur en 00.00 uur. Bij elke ingang van de vesting zijn verkeersregelaars aanwezig. Zij laten verkeer richting bepaalde winkels door, net als de inwoners mét een pasje voor toegang naar de vesting. Bezoekers van de  Vestingstedendagen kunnen hun auto parkeren op de aangewezen parkeerplaatsen.

Verkeer op zondag 6 oktober

Zoals altijd op zondag is ook op 6 oktober de gehele vesting afgesloten voor verkeer, behalve voetgangers. Inwoners kunnen op vertoon van hun pasje wel de vesting inrijden. Ook op deze dag geldt dat bezoekers van de Vestingstedendagen hun auto kunnen parkeren op de daarvoor aangewezen parkeerplaatsen.

Waar parkeren?

De verkeersregelaars houden tijdens het hele evenement de verkeersstroom goed in de gaten. Op alle toegangswegen richting de vesting kom je borden tegen die je de weg wijzen naar de volgende gratis parkeerplaatsen:

  • P1: Havenhoofd
  • P2: Lantaarndijk
  • P3: Hellegatsweg
  • P4: Volkeraksluizen 

Vanaf P4 rijdt tussen 13.00 uur en 17.00 uur een shuttlebus die je gratis van en naar de Willemstadse vesting vervoert.

Let op: vol is vol. Wanneer een parkeerterrein vol staat, zal deze (tijdelijk) worden afgesloten. Als zowel P1, P2 als P3 volledig volzet zijn, zal de weg richting de vesting vanaf het kruispunt Hellegatsweg – Maltaweg worden afgesloten. Bezoekers kunnen dan parkeren op P4. Vanaf hier rijd dus de shuttlebus die je alsnog naar de vesting brengt.

Verkeersverbod

Op zowel zaterdag 5 als zondag 6 oktober geldt een algeheel parkeerverbod in de volgende Willemstadse straten: Voorstraat, Groenstraat, Raadhuisstraat en op het terrein van het Mauritshuis. Hier geldt een wegsleepregeling. In de rest van de Vesting geldt een blauwe zone waarin maximaal 2 uur geparkeerd mag worden.

Is er nog iets niet helemaal duidelijk? Bekijk dan ook onze programmaflyer met plattegrondof neem contact op met de organisatie van de Vestingsteden via vsdwillemstad@moerdijk.nl