Spring naar content

Startsein toeristenseizoen

Het nieuwe toeristenseizoen staat voor de deur! Kom jij Moerdijk bezoeken? Wij zetten de leukste tips voor kids voor jou op een rijtje. Ontdek wat Moerdijk jou en je gezin kan bieden! 

Beleef forten en vestingsteden

Treed in de voetsporen van belangrijke vorsten en veroveraars en waan jezelf op een woelig strijdtoneel als vriend of vijand, tussen water en forten. Op avontuur door de Stelling van Willemstad en haar historische verdedigingswerken beleef je de geschiedenis van stad en land in een gebied waar water en wind nog altijd domineren. Kanonskogels in de muren, kanonnen op de kade. Stadsmuren, stervormige dijken, bunkers en kruithuizen. Het roemrijke verleden van Willemstad liet zijn sporen na. Struin door de oudhollandse straatjes, bezoek het Mauritshuis en geniet van culinaire verwennerijen op één van de vele terrassen aan de pittoreske haven.

Vanaf 1 april is bezoekerscentrum het Mauritshuis geopend van dinsdag tot en met vrijdag vanaf 10.00 – 17.00 uur geopend. Op zaterdag en zondag is het Mauritshuis geopend van 11.00 – 17.00 uur.

Bespeur, beleef en bekijk de Zuiderwaterlinie

Vijf stellingen, elf vestingsteden en 1001 verhalen. De Zuiderwaterlinie is de oudste, langste én meest gebruikte Nederlandse waterlinie. Ontdek de Zuiderwaterlinie, van Bergen op Zoom tot Grave! Ga eropuit in Brabant en ontdek de Zuiderwaterlinie. De plek waar je vanalles kunt bespeuren, bekijken en beleven. En dat alles op je eigen ritme. Trek je wandelschoenen aan en ontdek het Zuiderwaterlinie-wandelpad of andere wandelroutes. Liever met de fiets op ontdekkingsreis? Maak een fietstocht langs de prachtige locaties van de Zuiderwaterlinie. Of pak je auto of motor en navigeer langs de linie met de Zuiderwaterlinie-autoroute.

Ontdek het Haringvliet

Beklim de uitkijktoren en kijk uit over het Hollands Diep vanuit de Volkeraksluizen bij Willemstad. Ontdek jij hoe de schepen omhoog en omlaag bewegen? Dagelijks varen heel wat schepen van en richting het Haringvliet.

Waar komt suiker vandaan?

In de westhoek van Noord-Brabant verbouwt men al eeuwen de grondstof vlas voor de productie van vlaslint, linnen of lijnolie en suikerbieten voor de productie van suiker. Middenin dit gebied, in het vestingstadje Klundert, staat het Vlasserij-Suikermuseum. Van de honderden grondstoffen verwerkende bedrijven is alleen de suikerfabriek overgebleven, wat zeer uniek is. Het museum neemt je mee op ontdekkingstocht van vroeger naar nu. Beleef mee!

Bezoek Fort Sabina

Op het kruispunt van Noord-Brabant, Zuid-Holland en Zeeland ligt het strategisch gelegen Fort Sabina Hendrica. Het oude verdedigingsfort is onderdeel van de Stelling van Willemstad en voert je mee naar tijden van militaire aanvallen op Holland via het water. Geniet van de combinatie van kunst, historie, natuur én culinaire verwennerij. Wil je weten wat er allemaal te doen is? Check de agenda van Fort Sabina.

Museum Zevenbergen

In Museum Zevenbergen van de Heemkundekring Willem van Strijen ontdek je alles uit het vroegere leven in de oude Suikerstad. In De Oudheidskamer, zoals het museum ook wel wordt genoemd, vindt je een winkeltje, oude ambachten, documenten, huishoudelijke attributen, gereedschappen, aardewerk en nog veel meer. Dit alles vind je in een zogenaamde binnenboerderij uit de 18de eeuw.

Meer beleven?

Benieuwd wat je nog meer kunt beleven in Moerdijk? Op onze website vind je alles in onze regio dat mooi, gezellig, tof, sportief en (ont)spannend)  is om te beleven en te ondernemen. Wij wensen jou alvast heel veel plezier dit seizoen!

Contacteer ons!

Laat ons weten wanneer je event organiseer! Dan plaatsen wij deze onze website of heb je vragen laat het ons weten via vvv@moerdijk.nl. Raadpleeg onze evenementenkalender of de social mediakanalen van de desbetreffende organisatie om te kijken of een activiteit daadwerkelijk doorgaat. Wij streven ernaar om de evenementenkalender op onze website dagelijks bij te werken.