Vanaf Willemstad geen Expeditie Haringvliet in 2020

Sinds 2016 maakte Willemstad deel uit van de Expeditie Haringvliet naar onder andere Natuureiland Tiengemeten. Helaas is dit in 2020 niet mogelijk. Voor de schippers die dit jaar varen op de Expeditie is het niet haalbaar om ook van en naar Willemstad te varen. In de tussentijd zijn we druk bezig te zorgen dat ook Willemstad vanaf 2021 weer deel uitmaakt van de route.

Vanaf de andere vaste locaties binnen de Expeditie, zoals Natuureiland Tiengemeten, Hellevoetsluis en Middelharnis vaart de Expeditie Haringvliet wél. Voor meer informatie over de nieuwe routes en de vertrektijden verwijzen wij je graag naar de website expeditieharingvliet.nl

Zomer 2020

Voor wie graag op pad gaat via het water, varen er gelukkig wel twee andere pontjes binnen onze gemeente. Met deltapontje Anna vaar je via het Hollands Diep vanaf de Willemstadse kade rechtstreeks naar Fort Buitensluis in Numansdorp. Ook vanaf dorp Moerdijk vaart veerpont De Lucretia weer van Moerdijk naar Strijensas.

Benieuwd naar de vaartijden? Check de websites van deltapontje Anna of De Lucretia.

Veerpont Waterpoort

Veerpont Waterpoort, die normaal vaart vanaf onder andere fort Sabina, ligt nog altijd stil aan de kade. Dit in verband met coronamaatregelen. Voorlopig is niet duidelijk of deze veerpont nog gaat varen dit jaar. Ben je van plan met mee te varen met veerpont Waterpoort? Check op voorhand altijd even de website van de vervoerder zelf om te kijken of en vanaf wanneer de veerpont weer vaart.

Rondje-pontje

Combineer je oversteek over het Hollands Diep met de fietstocht Rondje-Pontje. Zo vaar je vanaf Willemstad met veerpont Anna naar ‘de overkant’ om vervolgens terug te fietsen naar Strijensas. Daar stap je vervolgens op veerpont De Lucretia richting dorp Moerdijk. Vanuit hier fiets je terug naar Willemstad. Rondje-pontje compleet!

Voor de overtochten met de pontjes betaal je 7 euro per persoon. Je fiets mag gratis mee!

Waarmee rekening houden in coronatijd?

In coronatijden zijn mondkapjes, net zoals in ander openbaar vervoer, verplicht. Deze mondkapjes kun je zelf meebrengen of kopen op het pontje zelf. Houd verder rekening met een vermindering van passagiers om de 1,5 meter-regel te kunnen garanderen.