Volg het vernieuwde Zevenbergse Bomenpad

Nieuwe informatieborden, een groot paneel vol bomen mét route en een groots bijenhotel. Op onderzoek door het vernieuwde Bomenpad langs het evenemententerrein in Zevenbergen leert jong en oud alles over dé typisch Nederlandse bomen en hun impact op onze leefomgeving.

Niet alleen dit bijzondere pad kreeg een flinke opknapbeurt. Het door sterke boomwortels beschadigde fietspad ‘het Suikerpad’ werd hersteld en de nieuwe overdekte skatebaan op het evenemententerrein is gereed. Tijd voor nieuwe trucs en veel plezier langs de baan.

Oud pad, nieuw jasje

Hoewel de hoge bomen natuurlijk al wat langer staan, stamt het bijbehorende Bomenpad uit 2006. Na zestien jaar waren de bordjes langs het pad en het bijbehorende informatiepaneel hard aan vervanging toe. VVV Moerdijk hielp mee aan de nieuwe vormgeving en stuurt jou nu met plezier langs de maar liefst 35 verschillende typisch Nederlandse boomsoorten.

Alle informatie over de bomen én de route zelf vind je terug op het paneel langs de route. Ook op onze website is een simpele kaart te downloaden. Ga hiervoor naar onze speciale routepagina. De route is op meerdere manieren te lopen en ongeveer 1,5 kilometer lang.

Dierrijke omgeving

In het nieuw geplaatste bijenhotel krijgen bijen en insecten de mogelijkheid hun eitjes te leggen. Zo helpen we mee voorkomen dat bijen uitsterven, iets wat ook weer goed is voor de biodiversiteit. Met een aangrenzende kinderboerderij De Dierenploeg, speelplek, skatebaan en hondenuitlaatplaats is het Bomenpad omgeven door heel wat dieren en erg toegankelijk voor alle leeftijden.