Spring naar content

Waterpoort zoekt recreatieondernemers als toeristische ambassadeurs

Waterpoort is de naam voor het gebied dat ligt op de grens van de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Holland. Het is ook de naam van een samenwerking tussen de drie provincies en de zes gemeenten rondom het Volkerak – Zoommeer, natuurterreinbeheerders en vele andere partijen.

Uitbreiden gastherennetwerk

Op dit moment zijn er ruim 50 recreatieondernemers actief als trotse gastheer of gastvrouw van Waterpoort. Komend voorjaar hoopt men met behulp van een speciale cursus van IVN Natuureducatie 20 à 25 nieuwe toeristische ambassadeurs te verwelkomen.

Natuur en erfgoed Waterpoort als recreatief uithangbord

Recreanten laten de aanwezigheid van natuur en erfgoed in de omgeving steeds vaker meewegen in de keuze voor hun verblijf of uitstapje. Recreatie- of horecaondernemers in Waterpoort kunnen daar de vruchten van plukken door hun omgeving meer te benutten als aantrekkelijk uithangbord. Tijdens de cursus ‘Gastheer van het Landschap’ leer jij in vier middagen je gebied beter kennen, van de ontstaansgeschiedenis tot actuele ontwikkelingen en van bijzondere flora en fauna in Waterpoort tot mogelijkheden om het gebied te beleven. Excursies en opdrachten zijn onderdeel van de cursus. Na de cursus ontvang je, als ondernemer, een gevelbordje. Daarna kun je met andere ondernemers samenwerken  om producten en activiteiten in de regio steviger op de kaart te zetten.

Meedoen

De cursus start op 7 maart 2022 en is afgerond voor het nieuwe toeristenseizoen. Er zijn reeds voldoende deelnemers om te kunnen starten, maar er is nog plek. Meld je snel aan via https://www.ivn.nl/provincies/noord-brabant/activiteiten/gastheer-van-het-landschap-waterpoort.