Welkom terug! Het Mauritshuis in Willemstad opent zijn deuren.

De gastheer en -vrouwen van het Mauritshuis ontvangen je weer met open armen. Misschien anders dan je gewend bent, maar zij doen er alles aan om je optimaal te laten genieten van een van de mooiste gebouwen en de geschiedenis van Willemstad. Samen zorgen zij ervoor dat je museumbezoek zo veilig en prettig mogelijk verloopt. Hieronder staan de belangrijkste maatregelen.

Plan je bezoek:

Reserveren is verplicht! Het Mauritshuis is geopend van dinsdag tot en met zondag. Om aan de coronarichtlijnen te kunnen voldoen gelden er nu slottijden. Zo voorkomt men dat er teveel mensen tegelijkertijd in het Mauritshuis zijn en dat er een wachtrij ontstaat bij de ingang.  Bij je reservering geef je aan op welke dag en welk tijdsslot je het Mauritshuis wilt bezoeken.  Reserveren kan alleen telefonisch via 0168 755 211.  Als je aanvraag is bevestigd door de gastheer of -vrouw van het Mauritshuis ben je verzekerd van toegang op de betreffende dag en slottijd.

In het Mauritshuis:

  • Kom op tijd, maar ook niet te vroeg (niet eerder dan vijf minuten voor de starttijd). Zo kun je op je gemak genieten.
  • Was zoveel mogelijk je handen. Maak gebruik van de beschikbare desinfectiemiddelen.
  • Er geldt een vaste looproute.
  • Houdt rekening met de anderhalvemeterregel van zowel bezoekers en het personeel.
  • Er mogen maximaal 30 bezoekers tegelijkertijd in het Mauritshuis aanwezig zijn. Voor de verschillende ruimtes in het Mauritshuis geldt een maximum aantal van vijf personen. Wacht zo nodig tot andere bezoekers de ruimte hebben verlaten. Aanwijzingen van het personeel moeten worden opgevolgd.

Let op:

Stel bij ziekteverschijnselen je bezoek uit. Het gaat hier om: verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging vanaf 38 graden Celsius en/of benauwdheid.

Wij wensen je een inspirerend bezoek aan het Mauritshuis!