Spring naar content

Werkzaamheden Stenen Poppen Klundert

De Stenen Poppen is een gemetselde dam uit 1583 en vormen een onderdeel van de Klundertse vestingwerken. Het is een restant van de versterkingen, die in opdracht van Willem van Oranje naar ontwerp van Adriaan van Alkmaar werden aangelegd. De Stenen Poppen zijn toe aan een onderhoudsbeurt om dit mooie monument te behouden. Aannemingsbedrijf Cauwenborgh start binnenkort met de werkzaamheden. 

Werkzaamheden

Maandag 22 november start het aannemingsbedrijf. De Stenen Poppen worden voorzien van steigers op pontons. Over de steigers wordt folie geplaatst, zodat men minder afhankelijk is van de weersomstandigheden. Het onderhoud bestaat voornamelijk uit reinigingswerk en herstel van metsel-, natuursteen- en voegwerk.

Wegafsluiting

Om de werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren zal het voetpad vanaf de Zevenbergseweg tot aan de Stenen Poppen voor circa vier maanden worden afgesloten. Op het voetpad komen stalen rijplaten voor bouwplaatsinrichting en bouwplaatsverkeer. Het is te onveilig om daar voetgangers en fietsverkeer over te laten passeren.

 

Afbeelding bouwplaatsinrichting