Spring naar content

Wij gaan los met z’n allen

Na twee jaar geen carnaval te hebben gevierd gaat dit weekend de feestneuzen weer op en bouwt men een klein feestje. Helaas geen lichtjesoptocht in Standdaarbuiten, de grote optocht in Zevenbergen, maar wel een feestje in de kroegen. Hieronder lees je in welke kern wat te doen is. 

Zeuvebultenland

De officieuze start van het carnavalsweekend start voor de basisscholen op vrijdagochtend in De Borgh met het Kullekesbal. Voor de groepen 1 tot en met 5 zal de Ereraad weer een mooi toneelstuk op de planken brengen. Rond 15.11 uur gaat de officiële sleuteloverdracht op de Markt plaatsvinden. Op zondag 27 februari om 11.30 uur is er een traditionele momentje van bezinning in de Bartholomeuskerk. Voor alle kinderen van het Zeuvebultelaand hebben de dit jaar ook weer een kindermiddag geprogrammeerd staan. Bij Verhoeven en Dinercafé Van der Hooft begint maandag 28 februari om 14.00 uur de kindermiddag. De traditionele afsluiting van het carnaval voor alle kullekes in het Zeuvebultelaand gaat ook dit jaar, voor de 10e keer, door. Stapt in de lichtjestrein vanaf de parkeerplaats van de 7 Schakels gaat starten. We verzamelen vanaf 18:45 uur en rond 19:00/19:15 uur gaan we onder aanvoering van Jeugdprins Luuk en Jeugdprinses Romy vertrekken. Net als de voorgaande 59 jaren, is het verbranden van de Knijn het laatste carnavalsactiviteit. Stichting Carnaval Zevenbergen wenst iedereen een super gezellig en gezond carnavalsjaar!

Loerendonck

Vrijdagochtend brengt de Jeugdraad Loerendonck en Raad van 11 een bezoek aan De Rietvest (o.v.b.). In de avond start om 19.30 uur het wel bekende Limonadebal voor de kleintjes. Om 21.30 uur is terug van weggeweest, het Bouwersbal. Zaterdag om 15.00 uur op het Stadhuisplein is de officiële opening, met daarbij de Sleuteloverdracht en het hijsen van de vlag. Doe jij mee aan de Met de grootste Coronaise door het centrum? Vanaf 18.30 uur kan men aanschuiven voor het Loerendoncks Polonaise Buffet (kaarten verkrijgbaar aan de kassa voor 3 munten voor volwassenen en 2 munten voor kinderen tot 12 jaar). Om 21.00 uur start het Groots Carnavalsbal, met het thema “In tropische sferen”. De entree voor deze avond is € 5,00. Zondag is de jeugdraad te zien bij Baronie TV. Maandag is de laatste dag. Om 13.30 uur start voor de allerkleinste het Brakkenbal en het Pieperbal. Om 20.30 uur start het Themabal “We gaon veur goud”.

Zwammegat

Helaas gaat de lichtjesoptocht op zaterdagavond niet door. Dit neemt niet wel dat de Zwammegat op zijn gat gaat zitten. Kom vrijdag 25 februari om 13.00 uur kijken naar de prachtige bouwkunsten van onze jongste bouwers. De optocht vertrekt vanuit de basisschool richting de Blomhof. Voor alle kinderen uit het Zwammegat wordt zaterdag een carnavalsspeurtocht. Tussen 13:30u en 15:30u kan je per groepje je aanmelden in Café Kerkzicht. Stichting promotie carnaval organiseert een ouderwets gezellige carnavalsavond in de Standaert. Kaartjes kosten €15,- en zijn te koop online (zie facebook De Deurzetters) en bij de Spar. Maandag organiseert men in de Standaert een ouderwetse kroegen kwis, maximaal 25 teams kunnen hierbij meedoen van 4 a 6 personen. Wil je meedoen? Schrijf je dan snel in via deze link. Voor alle kinderen uit het Zwammegat wordt dinsdag om 19.00 uur carnaval afgesloten met een lampionnenoptocht en het verbranden van de Zwam op het evenemententerrein bij de basisschool.

Ut Kleigat

Café-bar De Berenboot, De Fendertse Hoeve en de Graanbeurs organiseren allerlei festiviteiten in hun kroegen. Check de links en bepaal zelf waar jij een feestje gaat bouwen.

Kantemaaiers

Zij trappen vrijdag om 15.00 uur af met het 50+ bal . Vanaf 20.00 uur treedt ‘Mosterd na de maaltijd op’ in het café. Zondag na het katersontbijt (12.00 uur) kan je een feestje vieren tijdens het carnavalsbal en trekt de leutstoet door het dorp heen. Maandag opent het café nog één keer haar deuren. Vanaf 14.00 uur zijn de kids welkom bij het kinderbal.

Kakeldonk

Speeltuinvereniging Kindervreugd speelt op vrijdagavond 25 februari “Oh Wat Een Carnaval!” Doe jij mee met jouw team aan deze gezellige, toffe, te gekke spelshow? Geef je snel op in teams van maximaal 6 personen. Deze avond start om 19.30 uur en is voor jong en oud, maar ben je jonger dan 14 jaar neem dan begeleiding mee. Toch liever een feestje? Jules Eetcafé viert vijf dagen lang carnaval. Check deze link voor meer informatie.

Slikgat

In Slikgat gaat dit jaar de optocht wel door! Zaterdag worden om 13.30 uur de grote haan en de kleine haan in de mast gehesen en is het startschot van de optocht. Om 15.15 uur viert de prins en zijn gevolg een groot carnavalsfeest in Ons Stedeke. Maandag kan je als 50 plusser een leutige ochtend bleven. Gevolgd door een kinder- en tienermiddag.  Om 18.30 uur wordt carnaval afgesloten met een lampionnenoptocht.

Spieringkruiersdurp

Zaterdag en zondag is het feestmiddag voor de jeugd in de Ankerkuil georganiseerd door CV de Spieringkruiers. Vanaf 13.00 uur is Café van der Put en vanaf 20.00 uur is De Blokhut geopend. Maandag om 13.00 uur opent Café van der Put haar deuren met live muziek. Dinsdag vanaf 14.00 uur opent De Blokhut haar deuren voor een feestmiddag en -avond en vindt de trekking van de grote loterij plaatst.

 Zeuve Snerkersdurp

Trek je mooiste outfit aan kom vanaf 21.00 uur naar de Zevensprong voor het themafeest “Beter laot dan nooit!” Zaterdag kan je doorgaan met feest vieren. Maandag start om 14.00 uur de optocht en als afsluiting een afterparty. Dinsdag wordt op traditionele wijze de prins buiten gegooid.

Leuk om terug te lezen. Hoe hebben een aantal verenigingen in coronatijd carnaval gevierd.

Ondertussen in het Zwammegat: legt prins Jacobus dun Eerste een puzzelstukje – VVV Moerdijk

Ondertussen in ut Zeuvebultelaand: hangt men de slinger op – VVV Moerdijk

Ondertussen in Loerendonck: maakt Loerendonck zich klaar voor een (thuis) carnaval – VVV Moerdijk

Ondertussen in het Kleigat: viert het Kleigats carnavalscafé een digitale mijlpaal – VVV Moerdijk

 

Wij wensen jullie een super gezellig en gezond carnavalsjaar en kijk alvast vooruit naar carnaval 2023!