Spring naar content

Willemstad komend weekend opnieuw gesloten

Na het paasweekend sluit Willemstad op 18 en 19 april opnieuw haar ‘poorten’ voor gemotoriseerd verkeer. De maatregel geldt zowel zaterdag als zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Dit als maatregel tegen verdere verspreiding van het coronavirus. Inwoners van de vesting en bestemmingsverkeer, zoals gasten van de havens en winkelend publiek, blijven wel welkom.

Tijdens het paasweekend bleek dat veel bezoekers het historische vestingstadje alsnog wilden aandoen, ondanks de (landelijke) oproepen thuis te blijven. Daarom vindt de gemeente het nodig ook komend weekend de maatregel te continueren.

Verkeersregelaars wijzen je de weg

Om verkeersoverlast en gevaarlijke situaties te voorkomen, informeren verkeersregelaars het verkeer al ver buiten de vesting en worden bezoekers tegengehouden. Ook staan er op diverse plaatsen tekstkarren en informatieborden.

Op de volgende punten kom je verkeersregelaars en afsluitingen tegen:

  • Kruising Maltaweg / Noordlangeweg (met één verkeersregelaar op de Maltaweg en één op de Noordlangweg)
  • Kruising Steenpad / Zuidlangeweg
  • Entree vesting, aan het begin van de Landpoortstraat

Hierdoor is het dus ook niet mogelijk gebruik te maken van de parkeerterreinen in de buurt van het stadje.

Sluit Willemstad voorlopig elk weekend haar poorten?

Helaas hebben we hier nog geen antwoord op. De gemeente monitort de situatie non-stop. Afhankelijk van de situatie op straat, de aanstroom van bezoekers, het weer én de berichten van de rijksoverheid komende week, wordt besloten of en hoe de maatregelen voor Willemstad na 19 april doorgaan.

Openbare toiletten blijven gesloten

De openbare toiletten aan de Lantaarndijk zijn momenteel nog altijd gesloten. Dit in verband met grote drukte vorige week, mede doordat horecalocaties hun deuren dicht moeten houden. Hoe lang de openbare toiletten gesloten blijven, hangt af van de maatregelen die de rijksoverheid neemt tegen verspreiding van het coronavirus.