Oorlogswinter de musical

16 april 2021 - 18 april 2021

In mei 2020 viert Nederland dat we 75 jaar in vrijheid mogen leven. In Fijnaart wordt op bijzondere wijze hierbij stilgestaan. Muziekvereniging Oranjevaan en Stichting Cultuur Fijnaart brengen op 15, 16 en 17 mei Oorlogswinter de musical als openluchtspektakel. Het belooft een groots evenement te worden waarmee geschiedenis wordt geschreven. Oorlogswinter is gebaseerd op het gelijknamige, bekroonde jeugdboek van Jan Terlouw. Het verhaal is spannend, meeslepend, soms verdrietig, maar ondanks de verschrikkelijke periode ook vrolijk.

Evenemententerrein Fijnaart
Kadedijk 10
4793 GB Fijnaart

oorlogswinter@oranjevaan.nl

Oorlogswinter de musical wordt gespeeld en gezongen door zo’n vijftig cast-, kindercast- en ensembleleden. De muziek wordt gespeeld door het 50-koppig harmonieorkest van Oranjevaan. Het publiek zit op drie overdekte tribunes die samen plaats bieden aan bijna 1100 bezoekers per voorstelling. Het decor bestaat uit een nagebouwd dorp.