Wielerweekend Moerdijk

10/08/2019 - 11/08/2019

Op zaterdag 10 en zondag 11 augustus 2019 vindt wederom het Wielerweekend van Moerdijk plaats en wordt de 64ste Profronde van Zevenbergen verreden.

Locatie

P/A Willem- Alexanderlaan 34
4761 JN Zevenbergen

06 48 53 64 43

profronde@outlook.com

Bijzonderheden

Zaterdagprogramma

De zaterdag staat in het teken van zelf fietsen met de reeds bekende onderdelen zoals de toertochten, dikke banden races, het kampioenschap van Moerdijk en een prominentenrace. Gezien het succes van afgelopen jaar zullen ook de ID-race voor mensen met een verstandelijke beperking, de toertochten voor senioren en een scootmobieltocht op het programma staan.

Zondagprogramma

Op de zondag zijn traditiegetrouw de professionals aan de beurt, met in het voorprogramma de categorieën Nieuwelingen en Amateurs/Junioren/Sportklasse. Er is wederom een Dameskoers waarin naast Nederlandse toppers een internationaal veld aan de start zal staan. Daarna is er de mogelijkheid om als sponsor met een team mee te doen aan de bedrijfsploegenrit. Als afsluiting het prof-omnium voor de mannen met internationale en nationale toppers.

Parcours

De start en finish is in de Zeestraat. Na de Zeestraat een scherpe bocht de Willem-Alexanderlaan in en halverwege weer een scherpe bocht naar de Arembergstraat. Na een flauwe knik in de Arembergstraat maken de renners na het passeren van de Doctor Ariënslaan een kleine klim in de Korte Wipstraat richting de Langenoordstraat. Aan het einde van de klim slaan de renners scherp linksaf de Langenoordstraat in. Deze wordt vervolgt en aan het einde van de kruising met de Dijkstraat een scherpe bocht de Lobbekenstorenstraat in. De renners dalen nu terug richting de Zeestraat.

Zie voor meer informatie over het nieuwe parcours deze link.

Locatiewijziging

Wegens de verbouwingen in het centrum zal het Wielerweekend uitwijken naar een parcours buiten het centrum met start en finish op de Zeestraat! Het VIP-terrein wordt dit jaar volledig nieuw vormgegeven op de nieuwe finish-locatie en de plaatselijke horeca zal zorgdragen voor voldoende horeca-faciliteiten in de finishstraat op zowel zaterdag als zondag.