Zevenbergse Paardendagen 2020

5 september 2020 - 6 september 2020

Op 5 en 6 september 2020 vind de tweede editie van de Zevenbergse Paardendagen plaats! Dit worden weer twee dagen paardenplezier voor jong en oud met veel onderdelen voor zowel ruiter als menner en zowel leden als niet leden kunnen meedoen.

LR en PC Prinses Irene
De Knip 5
4761 GX Zevenbergen

info@lrenpcprinsesirene.nl

Heb jij een jong paard wat ervaring op moet doen of ben je zelf onervaren en gieren de zenuwen je door de lichaam bij de gedachten aan een wedstrijd? Dan is de dressuurwedstrijd zeker iets voor jou! Deze wedstrijden zijn laagdrempelig en ideaal om je paard of pony te laten wennen aan een concoursachtige setting of oefen je proef een klasse hoger. Vind jij of je paard de galop nog lastig? Dan is er een stap/drafrubriek waarbij je niet hoeft te galopperen.

Kinderen tot 12 jaar kunnen meedoen met de bixieproefjes. Natuurlijk mag je als ouder gewoon meelopen en wil je liever alles in stap? Dan mag dat ook. Leuk om al te weten…IEDEREEN HEEFT PRIJS!

De wedstrijden hebben ook een categorie die je niet vaak ziet, namelijk een dressuurproef aan de lange teugel. In deze categorie wordt een dressuurproef gereden terwijl de begeleider (schuin) achter het paard loopt.

Wie legt het snelste het parcours af? De strijd breekt los….
met spectaculairste onderdeel van de wedstrijd! De mini marathon wordt gereden inclusief de waterbak, de heuvel en de nieuwe hindernissen van onze parcoursbouwer.

De vaardigheid wordt verreden in hetzelfde parcours als de mini marathon maar uiteraard hoef je de hindernissen niet te doen. Super leuk om je vaardigheid eens te testen tussen de hindernissen en de attributen die in het parcours staan.

Vind jij het leuk om samen met je paard/pony over een veld te crossen en daarbij een hindernis te springen, door een waterbak te vliegen en over een heuvel te racen? Dan moet je zeker mee doen met de cross onder het zadel. Je rijdt hetzelfde parcours als de menners in de mini marathon maar nu staan er wat hindernissen tussen. Deze kun je springen maar dat hoeft niet, je kunt ze ook ontwijken. Natuurlijk doen de waterbak en de heuvel ook mee en gaat het erom wie de snelste tijd heeft.

Doe ervaring op en rijd je eigen tempo of ga voor die geweldige beker en geef gas!

De gehele dag kun je in het clubgebouw of terras genieten van een hapje en een drankje. Kinderen kunnen spelen in de speeltuin en ook honden zijn welkom, mits ze aangelijnd zijn. Ook kun je rondje lopen langs de gezellige kraampjes vol informatie en leuke spullen in het Strodorp!

Het programma en de inschrijving volgen ter zijner tijd.