Canonkamer Mauritshuis

Ben jij er klaar voor? Treed in de voetsporen van belangrijke vorsen en veroveraars en waan jezelf op een woelig strijdtoneel als vriend of vijand, tussen water en forten. Start je ontdekkingstocht in de Canonkamer van bezoekerscentrum het Mauritshuis en druk op de rode knop. Van de verdediging tegen de Spanjaarden tot de verovering van de Duitsers, in deze bijzondere kamer beleeft jong en oud de hele militaire geschiedenis van deze historische plek met haar vestingwerken en forten.

Let op: De Canonkamer bevindt zich in bezoekerscentrum het Mauritshuis. Vanwege de werkzaamheden sluit het Mauritshuis haar deuren van 1 oktober 2019 tot en met 31 januari 2020. Tijdens de vestingstedendagen op 5 en 6 oktober is het monumentale pand wel open. 

Locatie


Hofstraat 1a
4797 AC WillemstadBijzonderheden

Vertrek vanaf hier richting de vijf forten rondom de Willemstadse vesting of bezoek vestingstad Klundert. Sta je bovenop het goed bewaarde Fort Sabina? Dan kun je zelfs de hele Stelling van Willemstad overzien! Benieuwd naar de andere stellingen en vestingsteden van de Zuiderwaterlinie? Plan je dagje uit op deze website over de Zuiderwaterlinie.

Meer zoals deze