Emmaus Kringloopwinkel

Emmaus Kringloopwinkel bevindt zich in de bijgebouwen van het voormalige Kapucijnenklooster en wordt gerund door de twaalf bewoners van de woon-werkgemeenschap Emmaus Langeweg en circa zeventig vrijwilligers die hen ondersteunen. De spullen zijn uitgestald in 10 winkels en winkeltjes in de voormalige werkhuizen van het klooster, in de kerk en in een gebouw van het voormalige seminarie. Deze winkels liggen allemaal rondom een groene binnenplaats waar het heerlijk vertoeven is! In de aanwezige horeca of op het terras in de binnentuin kun je genieten van verse koffie en thee, frisdrank en huisgemaakt gebak.

De woon- werkgemeenschap van Stichting Emmaus Langeweg is sinds 1971 gevestigd in het voormalige Kapucijnenklooster en is bedoeld voor mensen die dak- of thuisloos zijn en hun leven weer op de rails willen krijgen. De leiding van de gemeenschap wordt gevormd door een kerngroep van drie mensen, onder leiding van de coördinator. De bewoners werken samen met vrijwilligers in het kringloopbedrijf, onderhoud van tuin en terrein en in de huishouding. Het kringloopbedrijf is hun enige structurele inkomstenbron.

De kringloopwinkel opent elke woensdag en zaterdag zijn deuren van 14.00 tot 16.00 uur. De horecagelegenheid opent al om 13.30 uur.

Kloosterlaan 6
4772 RA Langeweg