Mauritshuis en omgeving

Onderdeel: Canonkamer, Expedities en PopMonument on Tour Willemstad

Tijdens de Nederlandse Vestingstedendagen 2019 Willemstad is de Canonkamer in het Mauritshuis vrij toegankelijk van 11.00 uur tot 17.00 uur. Tijdens deze openingstijden vinden ook de expedities Stelling van Willemstad plaats.

Op zaterdagavond 5 oktober vormt het Mauritshuis het decor van de optredens van Jonas Meersmans, Raoul Vignal en Bernard Hering tijdens PopMonument on Tour Willemstad. In de tent naast het Mauritshuis geniet je van optredens van TAPE TOY en headliner Iguana Death Cult.

 

Expeditie Stelling van Willemstad

Benieuwd waar het allemaal begon voor vestingstad Willemstad? Beleef dan het verhaal van de Stelling tijdens één van de expedities! Zowel zaterdag 5 als zondag 6 april leidt de stadsgids je samen met hoofdpersoon Theuntje Penningsbroot mee door de stad en haar wallen. Onderweg kom je de invasie van de Fransen tegen, ontdek je de werking van inundatie, de Duitse bunkers en nog veel meer!

De expedities vinden steeds plaats op vaste tijden, zie het tijdsschema hieronder. Een expeditie duurt 60 minuten. Lukt het je niet deel te nemen tijdens het evenement? Geen probleem! Ook na de Nederlandse Vestingstedendagen 2019 Willemstad blijft de app, die gebruikt wordt tijdens de expeditie, vrij beschikbaar. Zo kun je ook na 6 oktober het verhaal van de Stelling van Willemstad zelf beleven. Startpunt: Canonkamer Mauritshuis.

Zaterdag 5 oktober 2019 Zondag 6 oktober 2019
11.30 uur      x
13.00 uur    x x
14.30 uur    x x
16.00 uur    x x

Tijdsschema PopMonument on Tour

Mauritshuis binnen Tent terrein om Mauritshuis
19.00 uur    Jonas Meersmans
20.30 uur    TAPE TOY
21.30 uur    Raoul Vignal
22.15 uur    Bernard Hering
23.00 uur      Iguana Death Cult

Meer zoals deze