Spring naar content

Museum Zevenbergen

In Museum Zevenbergen van de heemkundigekring Willem van Strijen ontdek je alles uit het vroegere leven in de oude Suikerstad. In De Oudheidskamer, zoals het museum ook wel wordt genoemd, vindt je een winkeltje, oude ambachten, documenten, huishoudelijke attributen, gereedschappen, aardewerk en nog veel meer. Dit alles vind je in een zogenaamde binnenboerderij uit de 18de eeuw.

Wandel door de Zevenbergse geschiedenis

Naast een bezoek aan dit leuke museum verzorgt de heemkundekring rondleidingen in de Oudheidskamer voor groepen tot 30 personen en organiseert de kring op aanvraag lezingen over het kasteel, de stadsmuur en de Heeren van Zevenbergen, de suikerindustrie in Zevenbergen en de haven van Zevenbergen. Dit vaak in combinatie met koffie en thee inclusief een echte Zevenbergse slof in de sfeer van 1900.

 

Locatie

Museum Zevenbergen
Zuidhaven 17
4761 CR Zevenbergen

06 37 44 92 59

Gidsen door Zevenbergen

Tot een andere mogelijkheid behoort de stadswandeling met gids door Zevenbergen. Er wordt verteld over de haven van vroeger en de toekomst, het graanpakhuis, de brouwerij, de eeuwenoude Catherinakerk, de kostschool van Provily, waar Vincent van Gogh twee jaar van zijn jeugd doorbracht, het kasteel, de stadsmuur, de kasteeltuin en nog veel meer!

Meer zoals deze