Spring naar content

Natuurgebied De Appelzak

Heb jij De Appelzak al ontdekt? Een bijzonder mini-natuurgebied met alles ineen: prachtig bos, fraaie flora en een sfeervol strandje! Natuurgebied De Appelzak vormt een groene buffer tussen het dorp Moerdijk en het industriegebied Moerdijk.

 

Locatie

Natuurgebied De Appelzak
Appelweg
4782 PX MoerdijkOp de fiets vanaf de Moerdijkse haven brengt het schelpenpad je rechtstreeks naar het natuurgebied. Langs dit verlichte pad staan diverse picknickbanken. Eenmaal in het natuurgebied vind je niet alleen een strandje aan het Hollands Diep. Tussen het populierenbos staan ook essenbomen, wilgen, acacia’s en vlierstruiken. Wie goed zoekt vindt bijzondere planten, zoals wilde marjolein en orchideeën.

Groene oase als buffer

In de jaren 60 werd het gebied opgespoten met zand vanuit de Biesbosch en het nabijgelegen industrieterrein. Het gebied wordt omringd door dijken en grasladen die in de zomer door runderen begraasd worden. Hoe verder je komt richting het Hollands Diep, hoe meer watervogels je zult zien.

Toegangsroute

Kom je met de auto? Parkeer je auto dan aan de haven van het dorp Moerdijk. Vanaf het pad naast de viswinkel aan Den Bels vind je gemakkelijk het pad richting het strandje en de rest van het gebied. Mountainbikers kunnen lekker rondcrossen over het speciale pad dat voor hen is aangelegd.

Meer zoals deze