Spring naar content

Rondtrekkende schaapskuddes

Wie Moerdijk doorkruist komt met regelmaat een schapenkudde tegen. Langs de dijken, aan de rand van waterplassen of middenin de vestingwallen van Klundert, de schaapskuddes trekken overal rond. Kom jij een kudde tegen? Maak gerust een tussenstop om te genieten van het uitzicht. Ook de herders komen met regelmaat een kijkje nemen bij hun kuddes. Zij vertellen je graag over de schapen en de voordelen van landschapsbeheer door schapen.

 

Locatie

Rondtrekkende schaapskuddes

buitengebied gemeente MoerdijkNaast de prachtige plaatjes, zorgen de schapen ook voor meer structuur en een gevarieerd beeld in flora en fauna. Door de verplaatsing van de schapen verspreiden planten en zaden zich over een groter gebied. Dat draagt bij aan de groei van steeds meer bijzondere planten, zoals vogelmelk en keverorchissen.

Ook de wallen en singels van vestingstad Willemstad worden door van Driel Landschapsbeheer onderhouden door het inzetten van schapen. Een handige manier om er voor te zorgen dat het groen er goed bij staat op een milieuvriendelijke en ecologische manier. Met regelmaat geven de schaapsherders demonstraties schapendrijven en organiseren ze excursies.

Meer zoals deze