Stadswandeling Klundert

Kuieren door Klundert, met of zonder gids! heemkundekring Die Overdraghe biedt jou de mogelijkheid een historische stadswandeling te maken door het centrum van vestingstad Klundert. Tijdens de wandeling onder leiding van een gids vertelt de gids je alles over de geschiedenis van het stadje en de interessante, waardevolle plekken die je tijdens de stadswandeling passeert.

De stadswandeling is ook te wandelen zonder gids en is toegankelijk voor rolstoel- of scootmobielgebruikers.

Je kunt tijdens werkdagen de wandeling met gids combineren met een bezoek aan het monumentale voormalige stadhuis van Klundert. Op zaterdagmiddag in de maanden juni tot oktober kun je tijdens de stadswandeling met gids ook de Hervormde Kerk bezoeken.

Bijzonder hieraan is dat niet de kerk, maar wel de ingangspoort opgenomen is op de monumentenlijst. Contacteer de heemkundekring voor meer informatie of het reserveren van een rondleiding met gids.

Locatie

Stadswandeling Klundert
Brugstraat 7
4791 HM Klundert

06 33 99 27 93

Bijzonderheden

Een rondleiding met gids is mogelijk in een groep van maximaal 12 personen en kost € 4,00 per persoon. In overleg zijn grotere groepen mogelijk. De route van de stadswandeling ‘Kuieren door Klundert’ is ook te vinden op de downloadpagina van onze website.

Liever zelf op pad?

Ga je liever zelf op pad met een flink aantal tips en de nodige informatie? Het routeboekje voert je in twee à drie uur mee door het centrum van de vestingstad, over de stadswallen en biedt naast vele doorkijkjes en oude gevels ook diverse stads- en vergezichten. Het geeft een compleet beeld over hoe Klundert ontstond en hoe het zich in de bijna zeven eeuwen daarna heeft ontwikkeld en staande hield.

Het routeboekje is voor € 3,50 te koop bij de volgende verkooppunten:

  • ‘t Heemhuis, Stoofdijk 1b Klundert
  • Eeterij Kelian, Brugstraat 7 Klundert
  • De Stad Klundert, Molenstraat 33 Klundert
  • Primera Van den Berge, Voorstraat 30 Klundert
  • Gasterij ’t Tolhuis, Zevenbergsepoort 43 Klundert

Meer zoals deze