Spring naar content

Volkeraksluizen

Benieuwd naar het drukst bezochte sluizencomplex van Europa? Stap gratis op de uitkijktoren bij de Volkeraksluizen in vestingstad Willemstad en neem een kijkje in de vele schutsluizen, spuisluizen en de recreatieve jachtensluis. Ondertussen begeven de schepen zich van het Volkerak naar het Hollands Diep of andersom.

Locatie

Volkeraksluizen
Hellegatsweg 2b
4797 SM WillemstadDe Volkeraksluizen bij Willemstad vormen Europa’s grootste en drukst bevaren binnenvaartsluizencomplex. Dit Deltawerk is van groot economisch belang voor de scheepvaart. Het sluizencomplex werd gebouwd tussen 1957 en 1967 en scheidt het Hollandsch Diep van het Volkerak. Daarmee beschermt de Volkeraksluizen het zuiden van Zeeland tegen hoogwater en vormen ze een belangrijk punt voor het scheepvaartverkeer. Jaarlijks passeren hier bijna 150.000 vrachtschepen en diverse pleziervaartuigen.

Beklim de toren

Wil jij ontdekken hoe de schepen omhoog en omlaag bewegen? Beklim dan (gratis) de uitkijktoren bij het sluizencomplex en kijk uit over het Hollands Diep. Combineer je bezoek aan de sluizen met een uitstapje naar de naastgelegen forten Sabina en De Hel of plof neer op het strand dat je vindt halverwege de Volkerakbrug: De Banaan. Vergeet onderweg niet te zwaaien naar de kapiteins op de schepen!

Meer zoals deze